Prognoza meteo. Vremea se răceşte din nou după episodul de primăvară. Un ciclon polar loveşte iar România

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în nord, nord-vest şi parţial în centru. Se vor semnala precipitaţii slabe mixte local la munte, cu precãdere în Carpaţii Orientali şi mai ales sub formã de ploaie, pe arii restrânse în Maramureş şi în Transilvania.

20 feb. 2023, 19:33
Prognoza meteo. Vremea se răceşte din nou după episodul de primăvară. Un ciclon polar loveşte iar România
Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea se va încãlzi semnificativ, devenind deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii februarie, dar în majoritatea zonelor, în special ziua, va fi vântoasã. La munte vor fi intensificãri, cu rafale ce vor depãşi 100…110 km/h la altitudini mai mari de 1700 m, unde zãpada va fi spulberatã şi vizibilitatea redusã; în restul teritoriului, local şi temporar vântul va avea viteze în general de 45…65 km/h, iar izolat, în sudul Transilvaniei şi nordul Moldovei de peste 70…80 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi slabe în nord, centru şi nord-est şi precipitaţii mixte în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi cu peste 10 grade mai mari decât în mod normal la aceastã data în multe zone şi se vor încadra în general între 9 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 6 grade.

PROGNOZA METEO. „Babele” nu se dezmint nici în 2023, vom avea fluctuaţii mari de temperatură şi precipitaţii în fiecare zi

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, devenind deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii februarie. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade (peste 10 grade faţã de cea normalã), iar cea minimã de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, însã pe parcursul zilei vântul va avea intensificãri temporare, cu rafale de 45…55 km/h, apoi va slãbi în intensitate, anuinţă ANM.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an, deşi valorile termice vor scãdea uşor, cu precãdere în jumãtatea de nord-est a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 18…19 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Cerul va fi variabil în regiunile sud-sud-vestice şi va avea înnorãri temporare în restul zonelor unde pe arii restrânse va ploua slab; la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua pe crestele montane.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în a doua parte a nopţii, când va creşte probabilitatea sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea se va rãci, chiar accentuat în jumãtatea de est a ţãrii, unde valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în regiunile extracarpatice, dar spre searã şi mai ales noaptea nebulozitatea se va extinde şi va ploua în vest şi sud-vest, pe arii mai restrânse în nord-vest şi izolat în rest. La munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi izolat şi trecãtor în sud şi est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între -3 şi 5 grade. În orele dimineţii, vor fi condiţii de ceaţã.

Furtuna „Otto” lovește România! Rafalele de vânt și ploile torențiale ar putea să măture tot în jurul lor

BUCURESTI
Vremea va fi în general închisã şi se va rãci semnificativ, valorile termice devenind apropiate de normele perioadei. Trecãtor, cu o probabilitate mai mare noaptea, vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în general închisã şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere pe parcursul zilei. În zonele montane vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, precum şi în est, sud-est şi izolat în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 6 grade. Mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine în general închisã şi trecãtor, cu o probabilitate mai mare ziua, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
În prima zi, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal, apoi vor scãdea treptat în toate regiunile. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicatã din a doua parte a intervalului.
BUCURESTI
În primele zile valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal, apoi vor scãdea. Probabilitatea de precipitaţii va fi foarte ridicatã.