PROGNOZA METEO. Ultimul weekend din aprilie vine cu 25 de grade Celsius în termometre

Vremea se va menţine frumoasă în următoarele zile şi doar duminică vom întâmpina ceva disconfort din cauza vântului, care va sufla cu putere în majoritatea regiunilor ţării.

23 apr. 2020, 12:08
PROGNOZA METEO. Ultimul weekend din aprilie vine cu 25 de grade Celsius în termometre

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după amiaza în zona de munte, iar spre sfârşitul intervalului în nord-vest, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul nopţii în zona montană, la altitudini mari şi local în Crişana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în depresiuni unde se va produce brumă.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea se va menține frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni vântoasă în majoritatea zonelor. La munte, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80…100 km/h, iar în restul teritoriului vor fi intensificări temporare, în special pe parcursul zilei, cu viteze în general de 50…60 km/h şi pe alocuri, cu precădere în jumătatea de nord-vest, peste 65 km/h. În zonele montane şi submontane, în regiunile nordice şi centrale temporar înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse, însoţite pe arii restrânse de descărcări electrice. La munte, la înălţimi mari, vor fi şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, uşor mai mici în depresiuni.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de 40…45 km/h pe parcursul zilei. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

Duminică, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, însă doar pe arii restrânse va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a teritoriului. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va avea unele intensificări, cu precădere în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, ușor mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea se va răci ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

Luni, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar unele înnorări și izolat ploi slabe se vor semnala cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale în estul și sud-estul țării și vor fi ușor mai ridicate în rest, astfel că maximele, la nivel național, vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, iar minimele între 1 și 11 grade, mai scăzute spre -3 grade în estul Transilvaniei unde se mențin condiții de brumă.

La Bucureşti, luni, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade.