Prognoza meteo – Un ciclon polar lovește Europa. Când ajunge în România și ce efecte va avea asupra temperaturilor

Ciclon polar anunțat în Europa. Se anunță schimbări meteorologice importante odată cu venirea lunii septembrie.

29 aug. 2023, 12:36
Prognoza meteo – Un ciclon polar lovește Europa. Când ajunge în România și ce efecte va avea asupra temperaturilor
Un ciclon polar se năpustește asupra Europei

Un ciclon polar lovește Europa. Schimbări meteorologice în toată România, după ce țara noastră s-a confruntat cu un val de caniculă, cu temperaturi ridicate și soare puternic.

Potrivit meteorologilor, un ciclon polar va lovi Europa și România. Acest fenomen care va aduce schimbări importante la nivelul fenomenelor și temperaturilor ce se vor desfășura în țara noastră își va manifesta influența în prima perioadă a lunii septembrie. Ciclonul polar vine în România după o perioadă care a adus multe încercări pentru cetățeni.

Citește și: Prognoza meteo 29 august 2023. Sfârșit de vară canicular. Temperaturile vor fi peste cele normale, dar nu vor lipsi ploile

Oamenii au fost nevoiți să suporte valul de căldură adus de aerul din Africa, modificând vremea și aducând caniculă în majoritatea teritoriului. Dar, se pare că această stare de caniculă va fi istorie în curând. Oamenii vor avea parte de o răcire semnificativă a temperaturilor.

În cea mai mare parte a țării, se anticipează ploi și temperaturi mai scăzute. Ciclonul polar afectează fiecare zonă în parte diferit și temperaturile vor începe să scadă potrivit prognozei ANM pentru perioada 28 august – 10 septembrie. Între 29 și 30 august, temperaturile maxime din România vor începe să scadă, în general, de la 34 – 38 de grade Celsius la 30-32 de grade Celsius. Temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile, coborând până la 26-27 de grade Celsius la sfârșitul primei săptămâni prognozate, adică în intervalul 1-2 septembrie.

După data de 3 septembrie, maximele se vor situa între 27 și 29 de grade Celsius, ceea ce este mai degrabă potrivit cu valorile normale ale perioadei. Primele două zile din septembrie vor fi călduroase în regiunile montane, cu maxime de 24-25 de grade Celsius. Până la sfârșitul perioadei prognozate, temperatura va scădea până la 16-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru Banat, Crișana și Transilvania arată că vremea va fi caniculară pe 28 și 29 august, cu maxime între 34 și 38 de grade Celsius. Temperaturile vor coborî până la 30-32 de grade Celsius în zilele de 29 și 30 august, fiind vorba de o vreme caldă. În ultimele zile din prima săptămână 28 august-3 septembrie, se vor înregistra temperaturi între 26 și 27 de grade Celsius. După data de 3 septembrie, maximele vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius.

Citește și: Alertă meteo. România, sub avertizare de cod galben și portocaliu de temperaturi extreme, la final de august. De mâine încep ploile în jumătatea de vest a țării

În Maramureș, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară în zilele de 28 și 29 august, cu maxime cuprinse între 34 și 38 de grade Celsius. Temperaturile vor scădea până la 30-32 de grade Celsius pe 29 și 30 august. Prima săptămână a intervalului va avea o maximă de 25-26 grade Celsius. După data de 3 septembrie, maximele vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius, ceea ce este relativ obișnuit.

De asemenea, vremea din Muntenia și Oltenia va fi caniculară în zilele de 28 și 29 august, cu maxime între 36 și 37 de grade Celsius. Temperaturile vor scădea până la 32-33 de grade Celsius în zilele de 29 și 30 august. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale de la 1 septembrie până la încheierea perioadei prognozate, cu maxime în intervalul 28-30 de grade.