Prognoza meteo: Un ciclon polar loveşte România, vor fi temperaturi negative la Bucureşti. Cum va fi vremea de Florii şi Paşte 2023

O masă de aer polar a intrat în țara noastră noaptea trecută. Au fost emise deja coduri galbene, portocalii și chiar roșii de vreme rea, cu ninsori și viscol la munte.

28 mart. 2023, 08:52
Prognoza meteo: Un ciclon polar loveşte România, vor fi temperaturi negative la Bucureşti. Cum va fi vremea de Florii şi Paşte 2023

Prognoza meteo. Se întoarce frigul în România: O masă de aer polar a intrat în țară. Încă de la prânz vântul s-a întețit, mai ales în zonele de munte. 17 turiști britanici aflați la Bâlea, în Făgăraș, nu au mai putut să coboare după ce telecabina s-a oprit din cauza rafalelor puternice.

Meteorologii spun că răul abia începe.În următoarele două zile vremea se va schimba radical. De vină ar fi un aer polar care afectează deja nordul Europei. „Din această noapte, pe măsură ce toată masa asta rece din nord-vestul continentului coboară și acoperă toată țara, precipitațiile se vor transforma. Vom avea pe partea de vest, centru și nord, de lapoviță și ninsoare, iar pentru zona de munte predomină ninsorile”, anunţă meteorologii

Se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va bate pe creste cu peste 140 de kilometri pe oră. Au intrat deja în vigoare coduri roșii și portocalii de vreme rea.

România este lovită de urgie! Mesajele RO-Alert au avertizat românii să rămână în case. Codul roșu intră în vigoare din seara asta

„Peste 140 de kilometri pe oră. Cred că ne aflăm cumva la pragul unui uragan de categoria I. E un vânt numit în meteorologie un „vânt dinamic”, liniar. În cazul uraganului vorbim de un alt tip de vânt, de modul în care acționează asupra bunurilor materiale în primul rând. E diferit”, anunţă ANM.

Vremea rea va cuprinde din această noapte toată țara. Inclusiv zonele unde până acum a fost prea cald pentru o lună de primăvară.

Finalul lunii vine cu o schimabre radicală. Până acum luna martie a fost neobișnuit de caldă în București, cu temperaturi mai potrivite pentru o lună de vară. Finalul lunii vine însă cu o schimabre radicală. Temperaturile scad pe timpul zilei și cu 10 grade, iar noaptea vom avea -3 grade la periferie și 0 grade prin centrul orașului.

Ciclon deasupra României. Temperaturile scad chiar și sub pragul de îngheț și revin ploile. La munte vor predomina ninsorile. Cod roșu de viscol la final de martie

Am putea spune că în doar 24 de ore traversăm trei anotimpuri – primăvară, toamnă și iarnă, ținând cont ca dimineața vom avea și brumă.

Meteorologii spun că scăderea bruscă de temperatură va genera și fenomene meteo extreme, cum ar fi vijelii puternice. Pompierii sunt și ei pregătiți să intervină și îi sfătuiesc pe cei din zonele afectate să consulte ghidurile de supraviețuire de pe platforma fiipregatit.ro.

Nu uitați de cauciucurile de iarnă. Daca ați apucat să le puneți pe cele de vară, poliția vă poate amenda dacă circulați pe drumuri cu gheață sau zăpadă.

Prognoza meteo. ANM a anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepţia regiunilor sud-vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în vest şi nord-vest.

Prognoza meteo. Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi nord-estice.

Prognoza meteo. Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, local în sud-vest, centru şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.