Prognoza meteo. Un ciclon tropical aduce o cupolă de căldură peste România

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri în Muntenia şi Dobrogea. Temperaturile minime, în general peste mediile multianuale, se vor încadra între 7 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 3...5 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 19...21 de grade. Izolat, spre dimineaţã, vor fi condiţii de ceaţã, în special pe vãi şi în depresiuni.

26 sept. 2023, 13:12
Prognoza meteo. Un ciclon tropical aduce o cupolă de căldură peste România

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea se va menţine frumoasã şi mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri trecãtoare în regiunile sudice şi sud-estice, unde şi vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri pe parcursul zilei. În Dobrogea şi Muntenia vor fi viteze de 55…65 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile maxime, comparabile cu cele din ziua anterioarã, se vor situa între 23 şi 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 3…4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã la 19…20 de grade. În orele dimineţilor, izolat, în special pe vãi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţã.

BUCURESTI
Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în ultima decadã a lunii septembrie; temperatura maximã va fi de 28…30 de grade (cu 5…6 grade peste media climatologicã a datei), iar cea minimã de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare pe parcursul zilei, când vor fi rafale de 55…60 km/h.

Prognoza meteo JOI

TARA
Va fi în continuare vreme predominant frumoasã şi caldã; temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade mai ridicate decât cele normale la sfârşitul lunii septembrie, se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…19 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri în sudul şi sud-estul teritoriului, dar cu probabilitate foarte redusã de ploaie. Vântul va fi moderat, izolat cu uşoare intensificãri (rafale de pânã la 40…50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a ţãrii şi pe crestele montane şi va sufla în general slab în celelalte zone. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Cod galben de vânt, vremea se strică înainte de weekend. ANM a realizat prognoza meteo pentru octombrie 2023

BUCURESTI
Va fi în continuare vreme mai caldã decât normal, cu o maximã a temperaturii aerului de 27…29 de grade şi minima de 11…14 grade. Cerul va fi variabil, iar ziua vântul va sufla în general moderat (trecãtor cu rafale de 35…40 km/h).

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valorile termice diurne, comparabile cu cele din perioada anterioarã, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã pentru sfârşit de septembrie, cu maxime ce se vor încadra între 23 şi 30 de grade. În regiunile sud-estice, temporar vor fi înnorãri, iar în sudul Dobrogei posibil ploi slabe şi vântul va fi moderat, pe alocuri cu rafale de 40…50 km/h, în special pe litoral; în restul ţãrii, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime, apropiate de cele normale în special în zonele joase din nord, centru şi vest, vor fi de la 3…4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã la 18…19 grade pe litoral. În primele ore şi spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţã pe areale restrânse, cu precãdere în depresiunile şi pe vãile din nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

BUCURESTI
Vremea caldã pentru sfârşit de septembrie va persista, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 28 de grade şi minima va fi de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar pe timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale de pânã la 40…45 km/h.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Toamna se lasă aşteptată, vreme de picnic şi în octombrie

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
În aproape toatã ţara, se va menţine vremea mult mai caldã decât în mod obişnuit. În mare parte a zilei, cerul va fi variabil, însã din orele serii cerul se va înnora treptat, dinspre nord-vest şi va creşte probabilitatea pentru ploi locale, îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate, cu precãdere la munte şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade. În orele dimineţii, izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, astfel cã temperatura maximã va fi de 28…30 de grade (cu aproximativ 7 grade peste media multianualã) şi cea minimã de 15…17 grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI

TARA
În primele douã zile, se vor înregistra temperaturi uşor mai scãzute decât în perioada anterioarã, apropiindu-se de cele normale local în nord, în vest şi în centru, însã în restul ţãrii va fi vreme caldã pentru începutul lunii octombrie. În ultima zi vremea se va încãlzi din nou în toate regiunile. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicatã.

BUCURESTI
Deşi valorile termice vor scãdea uşor, vremea va fi mai caldã decât normal la începutul lunii octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.