Prognoza meteo. Val de aer rece peste România. Ninsori la munte, ploi în restul ţării

Temperaturile au scăzut dramatic după vremea de vară din weekend. În mare parte din ţară plouă, iar în zonele montane ninge. La altitudini mari ninge viscolit de câteva ore, iar statul de zapadă este consistent. Meteorologii anunţă că vremea rece se va menține și în următoarele zile.

09 nov. 2021, 12:01
Prognoza meteo. Val de aer rece peste România. Ninsori la munte, ploi în restul ţării

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice și sud-estice, unde valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea sudică a teritoriului unde va ploua pe arii extinse, iar în rest se va degaja treptat și numai izolat vor mai fi ploi slabe. Îndeosebi în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp. La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, va ninge și mai ales în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă. Noaptea cerul va deveni variabil, cu excepția regiunilor sudice unde înnorările vor mai persista și izolat va mai ploua, iar la munte, trecător vor fi fulguieli. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 60…70 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, unde zăpada va fi spulberată și în general de 40…50 km/h în est și sud-est, în prima parte a intervalului și în sudul Banatului, noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 4 grade. Mai ales spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață, local în Transilvania și izolat în rest.

BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua, iar noaptea cerul va fi parțial noros. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări (rafale de 35…40 km/h) în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi rece pentru această dată, mai ales dimineața și noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, posibil sub -10…-12 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi senin în zonele de munte, iar în rest variabil, cu unele înnorări mai ales în prima parte a intervalului în nordul Olteniei, al Munteniei și în sudul Banatului, unde izolat vor mai fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în sudul Banatului, unde viteza la rafală va depăși 55…65 km/h, iar trecător și în Moldova și sudul Transilvaniei. În zonele joase, dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață, conform ANM.

Citeşte şi: Ninsori şi vreme rece în multe zone ale ţării. A venit iarna! Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi de Moş Nicolae

BUCUREȘTI Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo JOI
Vremea se va menține rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin în zona de munte, iar în rest mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse vor fi nori joși sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 14 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -10 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest spre 6…8 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel că mai ales în zonele de deal și de munte valorile termice diurne se vor situa ușor peste normele climatologice. Cerul va fi mai mult senin, dar în zonele joase de relief, în special din sud și est, dimineața și noaptea vor fi nori joși sau ceață. Izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.
BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi ușor, devenind normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Dimineața și noaptea va fi ceață.

Citeşte şi: Prognoza meteo 8 – 21 noiembrie: Ninsori şi viscol la munte, vreme rece şi ploi însemnate cantitativ în rest


loading...