Ninsori şi vreme rece în multe zone ale ţării. A venit iarna! Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi de Moş Nicolae

Vremea s-a răcit în toată ţara. După temperaturile de vară din weekend, acum avem parte de ploi şi ninsoare. În această dimineaţă, la ora 10, se înregistrau temperaturi cuprinse între minus 5 şi 11 grade Celsius. Cel mai rece este în zonele montane unde şi ninge.

09 nov. 2021, 10:53
Ninsori şi vreme rece în multe zone ale ţării. A venit iarna! Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi de Moş Nicolae

Ninsori şi vreme rece în Neamţ. A nins în ultimele ore şi s-a depus strat generos de zăpadă în Masivul Ceahlău.

Ninsori şi vreme rece şi în județul Harghita. Utilajele de deszăpezire au intervenit în acestă dimineață în zonele înalte din județul Harghita, pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu), DN13B (zona Bucin) și DN15 (zona Borsec).

”În acest moment, acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă”, a transmis, pe Facebook, Direcția regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Citeşte şi: Prognoza meteo 8 – 21 noiembrie: Ninsori şi viscol la munte, vreme rece şi ploi însemnate cantitativ în rest

Ninsori şi vreme rece şi în Bacău. Zăpada a acoperit străzile și casele oamenilor, iar în Munții Făgăraș ninge necontenit de ore întregi.

Citeşte şi: Avertizare meteo, vin ninsori! Strat de zăpadă la munte, vreme rece şi ploi în mare parte din ţară

Şi în Arge ninge, iar stratul de zăpadă măsura 3 cm la Dâmbovicioara.

Ninsori la munte, ploi în restul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă pentru intervalul 8 noiembrie, ora 16 – 9 noiembrie, ora 20. Vremea se răceşte semnificativ în următoarea perioadă. În zonele montane vor predomina ninsori, iar în zonele mai joase va ploua.

La munte, în special la altitudini de peste 1400 m,  va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Cu ce vreme vine Moş Nicolae în ghetuţe

 

Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea de 1 Decembrie şi de Moş Nicolae

Prognoza meteo în săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local în nord-vest.

Prognoza meteo în săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.