PROGNOZA METEO. Valul de căldură se INTENSIFICĂ

PROGNOZA METEO. Veştile din parte meteorologilor nu sunt prea bune, valul de căldură continuând să ne dea bătăi de cap şi să facă aerul irespirabil.

10 aug. 2015, 14:26
PROGNOZA METEO. Valul de căldură se INTENSIFICĂ

PROGNOZA METEO. Marţi, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile, astfel că după-amiaza va fi caniculă în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona montană, iar seara şi noaptea posibil şi în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est, ceea ce va face ca arsita sa fie mai usor de suportat, in timp ce în restul teritoriului nu se simte. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…29 de grade în sudul litoralului şi 38 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

VREMEA IN BUCURESTI. Marţi, vremea va fi caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi ragul critic de 80 de unităţi al disconfortului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Încă o săptămână de CANICULĂ SEVERĂ. Când se întorc ploile

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată la munte şi în regiunile sudice. Vântul va fi moderat în sud-est şi va sufla  în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 de grade pe litoral si in estul Transilvaniei şi 38 de grade in vest, nord-vest, dar si in extremitatea de sud a tarii.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va fi caniculară în a doua parte a zilei de marti, când temperatura aerului va urca până în jurul a 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar nu sunt sanse sa ploua, insa vantul mai adie putin din cand in cand si poate sa faca aerul ceva mai respirabil.

PROGNOZA METEO. Joi, vemea caniculară va persista în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele vestice şi sud-vestice, astfel că, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 30 de grade pe litoral si 38 de grade uin toata partea de vest a tarii, dar si in Campia Romana. Nu este exclus ca in zona Banatului mercurul in termometre sa atinga chiar 39 de grade. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată la munte. Vântul va sufla slab şi moderat.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea ramane caniculară si pe parcursul zilei de joi, urmând a se înregistra o maximă termică în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. vestile de la meteorologi privind caldura nu sunt foarte bune nici pentru sfarsitul saptamanii. Vremea caniculară va persista în majoritatea zonelor ţării, temperaturile maxime urmând a se încadra în general între 32 şi 38 de grade. Ploile vor fi putine si se vor arata cel mult pe la munte, dupa-amiaza, dar in ultima zi a saptamanii gradul de instabilitate atmosferica va fi in  crestere in în vestul şi în sud-vestul teritoriului.