PROGNOZA METEO: Veşti bune pentru Săptămâna Mare. Cum va evolua vremea de la Florii până la Paşte

PROGNOZA METEO: ANM a actualizat previziunile pentru weekend, dar şi pentru toată săptămâna viitoare. RomaniaTV.net vă prezintă prognoza pentru fiecare zi.

19 apr. 2019, 16:32
PROGNOZA METEO: Veşti bune pentru Săptămâna Mare. Cum va evolua vremea de la Florii până la Paşte

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 19.04.2019 ORA 21 – 20.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând regiunile extracarpatice și zonele montane și submontane aferente, unde vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, în timp ce la munte, cu precădere la altitudini de peste 1500 m va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, iar la cote mai reduse, pe spații mici și în sudul țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, ușor mai coborâte în depresiuni unde izolat vor fi condiții de brumă.

LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări temporare și în special la începutul intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 20.04.2019 ORA 09 – 21.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări, mai accentuate în prima parte a intervalului în sud, est și centru, iar noaptea cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului, însă doar pe arii restrânse, temporar va ploua slab. În zona montană, la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de ninsoare, dar neînsemnate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în vestul țării, unde se vor situa în jurul celor specifice datei, iar cele minime între -2 și 8 grade, ușor mai coborâte în depresiuni.
LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, iar în prima parte a intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21.04.2019 ORA 09 – 22.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și temporar va ploua, local în regiunile nordice și nord-vestice, la deal și la munte, și pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în cele centrale și sudice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar izolat se pot acumula cantități de apă mai însemnate. La munte, în special la altitudini mai mari, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 22.04.2019 ORA 09 – 23.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în prima parte a intervalului local în nord și centru precum și la munte și pe arii mai restrânse în rest, în timp ce noaptea, aria ploilor va fi în restrângere spre sud-vest. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mult mai reduse, local și temporar cu precădere în nord-vestul, centrul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, posibil ușor mai scăzute în depresiuni.
LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar în prima parte a intervalului va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL  23.04.2019 ORA 09 – 24.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult noros și pe arii în general restrânse va ploua, în prima parte a intervalului în regiunile sud-vestice precum și în zonele montane și submontane aferente, iar noaptea cu o probabilitate mai mare și în cele centrale și nord-vestice. La munte, în special la altitudini mari va ninge. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului, valori mai mari urmând însă a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 8 grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a intervalului probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 24.04.2019 ORA 09 – 27.04.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, cu precădere în nord-vest și la munte.
LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor fi în creștere treptată, devenind apropiate de cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.