PROGNOZA METEO. Vin zile geroase şi ninsori slabe. Cum va fi VREMEA DE REVELION

PROGNOZA METEO. Ultimele zile din 2016 vin cu temperaturi mai scăzute decât mediile multianuale obişnuite şi cu ninsori slabe.

RomaniaTV.net
28 dec. 2016, 14:37
PROGNOZA METEO. Vin zile geroase şi ninsori slabe. Cum va fi VREMEA DE REVELION

PROGNOZA METEO. În noaptea de mieruri spre joi cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge în zonele de munte şi pe arii restânse în regiunile intracarpatice şi în cele estice şi sud-estice. În restul teritoriului se vor semnala doar izolat precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va continua să sufle tare în zona montană înaltă, viscolind şi spulberând zăpada, iar intensificări la cote mai reduse se vor semnala si în zonele mai joase de relief ale ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -10 si -2 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi în Capitală va fi înnorat şi va ninge slab în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Procesul de răcire va continua astfel încât în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice sfârşitului de an, iar noaptea va fi ger mai ales în nord-vest și centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, unde local şi temporar va ninge slab. Vântul va continua să prezinte intensificări în zona montană, viscolind şi spulberând zăpada, dar şi în Moldova, Bărăgan, Dobrogea, iar izolat şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvaniei si 5 grade în Oltenia. Noaptea, în vestul şi centrul ţării, izolat vor fi condiţii de ceaţă si chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi doar trecător vor fi condiţii de fulguială. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, geroasă dimineaţa si noaptea îndeosebi în nordul si centrul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade in estul Transilvaniei si 3 grade in Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice şi sud-estice, unde local va ninge slab. Vântul va avea intensificări la munte, dar cu precădere în cursul zilei si în Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Dimineaţa şi mai ales noaptea, în regiunile intracarpatice se va semnala ceaţă si chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în cursul zilei, când vor fi condiţii de fulguială. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Ultima zi din 2016 aduce o vreme rece în majoritatea zonelor, geroasă dimineaţa şi noaptea în centru și local în nord-vest. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în special în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, unde însă doar pe arii restrânse, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, în zona Bărăganului şi a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade in estul Transilvaniei si 5 grade in dealurile sudice si in dealurile Moldovei. Pe spaţii mici dimineaţa şi local noaptea, în zonele mai joase de relief, va fi ceaţă asociată cu chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi tot rece pentru această dată, în special dimineata şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei si posibile fulguieli în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

PROGNOZA METEO 1 IANUARIE. Duminică, dimineata si noaptea va fi rece, izolat ger, în special în regiunile centrale, însă la amiază, valorile de temperatură vor fi în crestere fată de ziua anterioară. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări trecătoare, în prima parte a intervalului în special în sud-est, iar spre sfârsitul nopţii în nordul si nord-estul teritoriului, însă probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere în masivele nordice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in estul Transilvaniei si 8 grade in Oltenia.

La începutul săptămânii viitoare vom marca o creştere treptată, de la o zi la alta, a valorilor termice în majoritatea zonelor. Temperaturile se vor situa în general usor mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade din an în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. De marţi creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, acestea urmând a se semnala la început în vest, centru si nord apoi si în restul zonelor.