Prognoza meteo: Vine iarna! Vor fi ninsori şi la Bucureşti UPDATE VIDEO

PROGNOZA METEO: În Moldova şi Transilvania, dar mai ales la munte, meteorologii anunţă ninsori începând de astăzi. Potrivit ANM, miercuri, pe tot parcursul zilei şi în primele ore ale nopţii, vremea va fi în general închisă, iar pe alocuri va fi polei.

16 dec. 2015, 08:33

PROGNOZA METEO: Vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în zonele montane, predominant ninsori în Moldova şi Transilvania, mixte în Muntenia şi Dobrogea şi ploi în Oltenia.

Noaptea, cerul va deveni treptat variabil în est şi parţial în sud-est, în timp ce în rest înnorările vor persista şi numai izolat se vor mai semnala precipitaţii, îndeosebi lapoviţe şi fulguieli. Pe spaţii mici va fi polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, posibil mai coborâte în depresiuni. În zonele joase, izolat va fi ceaţă.

VREMEA in Capitală. Şi bucureştenii vor avea parte de ninsoare slabă. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, când trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Noaptea, cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -5…-2 grade.

Vremea de menţine rece şi joi. Cerul va fi variabil, exceptând pe parcursul zilei jumătatea de vest a ţării, unde va fi mai mult noros şi doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe mixte, iar la munte fulguieli.

Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în regiunile nordice şi centrale şi pe arii restrânse va ninge slab în Carpaţii Orientali, vor predomina ninsorile în Maramureş şi în nordul Transilvaniei, în timp ce în Moldova se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei.

Circulaţia rutieră pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din zonele înalte ale judeţului Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au început să cadă în cursul dimineţii de miercuri.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat că se circulă în condiţii de iarnă pe DN 15 Topliţa-Borsec, DN 13 B Praid-Gheorheni şi pe DN 12 C Lacu Roşu- Gheorgheni unde stratul de zăpadă tratată cu antiderapant ajunge până la doi centimetri. 

Potrivit sursei citate, a început să ningă în jurul orei trei şi s-a intervenit cu 32 de utilaje de deszăpezire şi cu 160 de tone de material antiderapant. 

Şi pe unele drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, nefiind însă înregistrate probleme în trafic.

Circulaţia rutieră se desfăşoară în judeţul Neamţ, miercuri dimineaţă, tot în condiţii de iarnă iar carosabilul este umed şi parţial acoperit de zăpadă. 

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de biroul de presă al Prefecturii Neamţ, se acţionează pe principalele sectoare de drum naţional cu autolame şi răspânditoare de material antiderapant. 

Utilajele se află pe DN 15, DN 15B, DN 15C, DN 15D, DN 12 C, DN 17B şi Drumul European 85. 

Nu există localităţi fără alimentare cu energie electrică. 

În judeţul Neamţ a început să ningă la primele ore ale zilei, miercuri, însă cantităţile de zăpadă depuse în cursul nopţii nu sunt consistente.

 


loading...
TopArticole1 / 6