Prognoza meteo: Vor apărea furtuni în zilele următoare

Vremea se va răci în următoarele zile, iar ploile şi chiar furtunile îşi vor face apariţia în această săptămână.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 14:12
Prognoza meteo: Vor apărea furtuni în zilele următoare

Diseară, cerul va avea înnorări temporar accentuate. În Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și zona de munte, 40…60 l/mp. Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul teritoriului. În Dobrogea, mai ales în zona costieră, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime, ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade.

Bucureşti, în noaptea de luni, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa peste norma climatologică și va fi de 14…16 grade.

Marţi, vremea se va răci față de ziua anterioară și va fi în general instabilă. În jumătatea de nord a țării, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și îndeosebi prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp, iar cu precădere în Maramureș, Trasilvania, Moldova și zona de munte, local 40…60 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala mai ales în prima parte a zilei. Pe parcursul zilei, în est și sud-est, aversele vor mai fi însoțite și de descărcări electrice. În cursul nopții, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar local și temporar și în regiunile sudice, sud-vestice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade.

În Bucureşti, marţi, vremea se va răci față de ziua anterioară. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales în prima parte a zilei vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Miercuri, cerul va fi mai mult noros. În regiunile intracarpatice, la munte, precum și în Moldova, va continua să plouă și prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Trecător, în zona montană, la altitudini de peste 1800 m se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului, ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ. Îndeosebi pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice și centrale, precum și la munte, cu rafale ce vor depăși 55…60 km/h în Oltenia, sud-vestul Munteniei și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în depresiuni și 21…22 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei, cu rafale în jurul a 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Joi, cerul va fi mai mult noros. În regiunile intracarpatice și la munte, va continua să plouă și prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, ploile se vor semnala local și vor fi în general slabe cantitativ. Trecător, în zona montană la altitudini de peste 1800 m se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice și în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade,iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Joi, în Bucureşti, vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Vineri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi față de zilele anterioare. Cerul va avea înnorări temporare, iar la începutul intervalului va mai ploua slab în nord-vest și pe arii restrânse în centru și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile vestice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai ridicate în dealurile vestice și pe litoral.

Vremea se va încălzi, vineri în Bucureşti. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.