Prognoza meteo. Vortex polar peste România, se va depune strat de zăpadă, iar temperaturile scad cu 10 grade Celsius

Vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare.

18 nov. 2022, 20:02
Prognoza meteo. Vortex polar peste România, se va depune strat de zăpadă, iar temperaturile scad cu 10 grade Celsius

Prognoza meteo. În acest weekend, pasajul unor cicloni mediteraneeni va aduce ploi însemnate cantitativ în jumătatea nordică a țării, dar și lapovițe și ninsori în zonele de munte și, local, în nordul Moldovei. În sudul țării, vremea se va menține caldă pentru această perioadă.

Vineri, 18 noiembrie, România se va afla în sectorul cald al ciclonului, de aceea temperaturile vor crește ușor în majoritatea regiunilor. În sudul țării, temperaturile maxime ar putea atinge 16 – 18 grade în lunca Dunării.

În același timp, în nordul Moldovei vremea se va menține rece. În primele ore ale dimineții vor mai fi lapovițe și ninsori slabe pe alocuri, iar în unele zone maximele nu vor depăși 3 – 4 grade Celsius.

Precipitațiile se vor extinde dinspre partea de vest a țării, și vor cuprinde spre seară majoritatea regiunilor. Totuși, ploile vor avea un caracter mai mult local în sudul țării.

Ciclon de aer polar peste România. Informare meteo de ploi, ninsori şi viscol începând de vineri după-amiază

Prognoza meteo. În zonele de munte, mai ales în nord, ploile se vor transforma progresiv în lapovițe și ninsori în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar aria precipitațiilor se va restrânge.

Sâmbătă, 19 noiembrie, vreme va fi caldă pentru această perioadă în regiunile sudice, unde la prânz temperaturile vor depăși 14 – 15 grade și destul de rece în nord, centru și nord-est, unde maximele nu vor depăși 4 – 7 grade și chiar mai puțin în nordul Moldovei.

Val de aer polar în România. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi de Moş Nicolae. Prognoza meteo actualizată

Prognoza meteo.  Spre seară vor reveni ploile în vest, iar ulterior precipitațiile se vor extinde în toată jumătatea nordică a țării. La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele mai înalte se va depune un strat nou de zăpadă.

Este posibil ca în timpul nopții de sâmbătă spre duminică să ningă pe arii ceva mai extinse în nordul Moldovei, dar în prezent gradul de incertitudine este încă ridicat, de aceea vom actualiza prognoza în funcție de evoluția vremii.

Urmăriți deplasarea ploilor și ninsorilor pe harta radar meteo interactivă, ce poate fi accesată din aplicația noastră gratuită sau de pe website.

Vin ninsorile. Meteorologii au emis o alertă de vreme rea

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase şi montane din vest şi sud-vest.

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă şi predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Prognoza METEO pentru 4 săptămâni: Temperaturi mai ridicate decât cele normale

prognoza-4saptamani (41)

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.