Val de aer polar în România. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi de Moş Nicolae. Prognoza meteo actualizată

La munte deja a început să ningă, iar stratul de zăpadă este deja consistent în mai multe zone. Drumarii acționează în Gorj, Suceava și Maramureș încă de ieri, iar mai multe drumuri au fost deja închise.

18 nov. 2022, 08:36
Val de aer polar în România. Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi de Moş Nicolae. Prognoza meteo actualizată

Pasajul unui ciclon deasupra României va aduce precipitații slabe și, local, moderate, în majoritatea regiunilor țării. În cea mai mare parte a ţării va ploua, iar la munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

La munte deja a început să ningă, iar stratul de zăpadă este deja consistent în mai multe zone. Drumarii acționează în Gorj, Suceava și Maramureș.

Citeşte şi: FOTO! Ninge abundent la munte! Imagini de iarnă grea de la Bâlea Lac şi pe Transalpina! E oficial iarnă în România, iar stratul de zăpadă măsoară centimetri buni!

În zonele joase este ceaţă. Pe autostrada A2 București-Constanța, tronsoanele kilometrice 10 – 64 și 170 – 212, se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind de 100 – 200 de metri. Este, de asemenea, semnalată ceață, cu vizibilitate sub 200 metri, în județul Constanța, pe DN 2A, DN 3, DN 22 și DN 39. Totodată, este prezent acest fenomen meteo și în zona înaltă de munte a județului Prahova, anunţă Infotrafic.

Începând de joi, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația rutieră a fost închisă pe DN 7C (Transfăgărășan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 metri (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), precum și pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

Citeşte şi: Prognoza meteo 18 noiembrie 2022. Temperaturi de primăvară la mijlocul lunii noiembrie

 

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi de Moş Nicolae. Prognoza meteo pentru intervalul 21 noiembrie – 19 decembrie

În săptămâna 21 – 28 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea
regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

În săptămâna 5 – 12 decembrie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 – 19 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.