Prognoza meteo. Vortexul polar aduce Crăciun alb. În ce zone vor sta românii la gura sobei din cauza viscolului

La munte va ninge, local moderat cantitativ și mai ales în zona înaltă va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 4 grade, cu cele mai mari valori în sud-vest.

22 dec. 2023, 15:37
Prognoza meteo. Vortexul polar aduce Crăciun alb. În ce zone vor sta românii la gura sobei din cauza viscolului

Prognoza meteo.  SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi vântoasă în toată țara, astfel că vor fi viteze în general de 45…60 km/h, iar în timpul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h. La munte vor fi viteze de 90…100 km/h, iar la altitudini mari în vestul Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 110…120 km/h. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și local în rest. Acestea vor fi mixte în vest și în sud, în rest vor predomina ninsorile, iar în zona montană local va ninge moderat cantitativ (15…25 l/mp). În Maramureș, Transilvania, dar pe arii restrânse și în Moldova va ninge viscolit, iar la munte va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime se vor situa între -6 și 8 grade, cu cele mai mari valori în sud-vest.

BUCUREȘTI
Vremea va fi vântoasă, cu rafale de 55…65 km/h. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales la începutul zilei va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Prognoza meteo. DUMINICA
ÎN ȚARĂ
În cea mai mare parte a țării, valorile termice se vor situa peste cele specifice datei, însă vremea se va menține vântoasă. Astfel, vor fi viteze în general de 40…50 km/h, însă ziua în sudul Transilvaniei, al Olteniei și al Munteniei rafalele vor depăși local 55…65 km/h. În zona montană vor fi viteze de peste 80…90 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 110…120 km/h – ziua în Carpații Meridionali și de Curbură, iar noaptea în Carpații Orientali. Vor fi înnorări în jumătatea de nord a țării și precipitații pe arii relativ extinse, sub formă de ploaie în vest, mixte în nord-vest, centru, nord-est și în zonele montane joase. La altitudini mari la munte va ninge viscolit și local se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi condiții de polei în Transilvania, nordul Moldovei și în zonele deluroase. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil și cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Temperaturile maxime se vor situa în general între 2 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade.

Ninge ca-n povești la Brașov. Furtuna Pia lovește România. Sute de familii au rămas fără curent, restricții de circulație din cauza viscolului pe mai multe drumuri

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare vântoasă, cu viteze în general de 40…50 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Prognoza meteo. LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an (temperaturi în medie cu 8…14 grade peste norme), însă pe parcursul zilei vântul va mai avea intensificări în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în sud-sud-vest, dar va avea înnorări în restul țării. Va ploua în Maramureș, local în Transilvania și Crișana și izolat în estul teritoriului, iar la munte, în special în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va avea rafale în general de peste 70…90 km/h la altitudini mari la munte, dar intensificări locale și temporare (viteze de până la 45…55 km/h) vor fi în prima parte a intervalului și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 și 8 grade. La sfârșitul intervalului, în vest și în sud-vest, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, dar se va menține vântoasă pe parcursul zilei când temporar rafalele vor atinge 40…50 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximă în jurul a 17 grade și o minimă de 4…6 grade.

Prognoza meteo. MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice unde pe arii restrânse va ploua. În nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Vor fi condiții de ceață.

Moș Crăciun aduce zăpadă și viscol în România. Se va depune strat de zăpadă. Ninsori și viscol puternic la munte. Cod portocaliu și galben de la ANM
BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 3…5 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo. MIERCURI, JOI, VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, deși în scădere ușoară de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologice ale sfârșitului lunii decembrie. Vor fi posibile precipitații în nordul și nord-vestul țării. Cu precădere în a doua parte a intervalului, în zonele joase, va crește probabilitatea pentru formarea de nori joși sau ceață.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține deosebit de caldă, deși valorile termice vor fi în scădere ușoară de la o zi la alta. În a doua parte a intervalului va crește probabilitatea pentru formarea de nori joși sau ceață.