PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu maxime de 29 de grade în sud. Ploi, vijelii şi grindină în nord

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine frumoasă la finalul de săptămână. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 29 de grade în sudul ţării. În jumătatea de nord, vremea va fi răcoroasă şi va ploua. 

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 12:06
PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu maxime de 29 de grade în sud. Ploi, vijelii şi grindină în nord

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ
În Crișana, Maramureș, în zonele montane, în cea mai mare parte a Banatului, Transilvaniei, precum și în nordul și în centrul Moldovei vremea va fi răcoroasă. Ziua cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua și sub formă de aversă, iar în centru și în est vor fi și descărcări electrice. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Noaptea cerul se va degaja parțial și ploi vor mai fi doar izolat. În restul teritoriului vremea va fi caldă, iar cerul variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea când pe arii restrânse se vor semnala averse și fenomene electectrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari unde se vor depăși la rafală viteze de 80…90 km/h, dar la intensitate mai redusă și în Dobrogea, Bărăgan, sudul Moldovei și izolat în rest (rafale mai ales ziua, în general, între 45 și 55 km/h). Temperaturile maxime vor fi cuprinse
între 15 grade în nordul țării și 29 de grade în sudul extrem, iar cele minime se vor situa, în general, între 5 și 15 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureș.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade și minimă de 14….16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată; maximele se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar minimele între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul a 3 grade. În jumătatea de sud a ţării gradul de instabilitate atmosferică va creşte treptat și mai ales după-amiaza și noaptea se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, condițiile de ploaie reduse, iar vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI
Vremea va fi caldă, dar va deveni și instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului mai ales după-amiaza și în a doua parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă în regiunile sud-vestice, sudice și doar parțial în cele centrale și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Trecător ploile vor avea caracter torențial și izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe spații restrânse averse slabe, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, astfel că maximele vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade, iar minimele între 8 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Valorile de temperatură se vor menţine apropiate de cele specifice perioadei, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de sud a țării precum și în zonele montane, unde vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se vor înregistra cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi parțial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai mici și probabil cu intensitate mai redusă. Valorile termice, în mare parte, se vor situa în continuare, în jurul celor normale, cu maxime între 20 și 27 de grade și minime între 5 și 15 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și
intensificări de scurtă durată ale vântului. Cu o probabilitate ridicată ploile vor avea și caracter torențial și vor fi
moderate cantitativ. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.