PROGNOZA METEO. Vreme caldă în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi şi descărcări electrice

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în următoarele zile în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și noaptea.

27 apr. 2020, 20:07
PROGNOZA METEO. Vreme caldă în următoarele zile. Sunt aşteptate ploi şi descărcări electrice

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat în regiunile vestice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -1 și 11 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul a -6 grade. Spre sfârşitul intervalului, local în nordul, estul și sud Transilvaniei și izolat în Maramureș se va forma brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 4 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și noaptea, local în Crișana, în Maramureș, în zona Carpaților Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului (local cu viteze la rafală în general între 45 și 55 km/h), dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 1 grad.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată îndeosebi în regiunile sudice și estice, dar va deveni și în general instabilă, în special după orele amiezii, în majoritatea zonelor. Vor fi intervale cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil pe suprafețe mici cu aspect de vijelie, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, în zonele montane și submontane, local în Oltenia, în jumătatea de vest a Munteniei și izolat în restul teritoriului. Punctiform, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 13 şi 16 grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 mai

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 24…25 de grade. Cerul va fi variabil, dar spre seară și noaptea temporar înnorările vor fi accentuate, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va crește. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, dar în general instabilă. Temporar, mai ales după orele amiezii, înnorările se vor accentua şi, în majoritatea zonelor, vor fi averse şi descărcări electrice; cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar izolat vor fi vijelii, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime în general între 4 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă, însă după orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În regiunile vestice şi sud-vestice, valorile termice vor scădea semnificativ şi cerul va fi mai mult noros, în timp ce în restul ţării se va menţine vremea caldă, iar înnorările se vor accentua începând din orele amiezii. Va ploua în cea mai mare parte a teritoriului, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă local de peste 15 l/mp şi izolat peste 25 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite local de descărcări electrice. Spre sfârşitul intervalului, în zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul nopţii în sud-vestul extrem, dar posibil izolat şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Dealurile de Vest şi 27 de grade în Bărăgan, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine caldă, cu o maximă termică de 24…25 de grade. În a doua parte a zilei şi la începutul nopţii temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 02.05.2020 ORA 09:00 – 05.05.2020 ORA 09:00

ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în scădere în toată ţara şi va ploua în majoritatea zonelor. În ultima zi, vremea se va încălzi, iar
aria ploilor va fi în restrângere.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni răcoroasă în primele două zile, apoi se va încălzi uşor. Temporar va ploua.