PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă, dar instabilă. Ploi şi vijelii în multe zone din ţară în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caldă şi în următoarele zile, dar şi furtuni. Joi, 13 august, se anunţă temperaturi maxime de 34 de grade, dar şi ploi şi vijelii în zona Carpaților Meridionali și în Oltenia, Muntenia și în Transilvania. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 18:05
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă, dar instabilă. Ploi şi vijelii în multe zone din ţară în următoarele zile

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi în general frumoasă, dar călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii restrânse, în zona Carpaților Meridionali și doar cu totul izolat în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei și în Transilvania, se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade.

București

Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la începutul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va continua să fie călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse în Oltenia, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ploi de scurtă durată, mai ales la munte și în sud. Noaptea, în regiunile sud-vestice, înnorările se vor accentua și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va deveni în general instabilă în vestul, sud-vestul, centrul țării și în zonele de munte, unde vor fi înnorări temporar accentute, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în ziua precedentă. În celelalte regiuni, vremea se va menține local călduroasă, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse după-amiaza și seara. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 9 și 20 de grade.

București

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar și ușor instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele de munte, unde mai ales în timpul zilei vor fi intervale în care înnorările se vor accentua și pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 și 20 de grade.

București

Vremea va fi în continuare călduroasă, cu o temperatura maximă în jur de 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.