PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Valorile termice vor continua să crească, caracterizând în orele amiezii o vreme călduroasă în majoritatea zonelor țării, izolat caniculară. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, mai coborâte în depresiuni.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 17:07
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil în regiunile nordice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiuni şi 19 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade, ușor mai scăzută în zona preorașenească.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor crește uşor față de ziua precedentă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dupăamiaza și seara în zona montană și în regiunile nordice, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, mai coborâte, spre 8 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă şi se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor continua să crească, caracterizând în orele amiezii o vreme călduroasă în majoritatea zonelor țării, izolat caniculară în sud-vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde după-amiaza vor fi unele înnorări și cu totul izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, mai coborâte în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține frumoasă, iar în orele amiezii va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menține călduroasă, iar pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculară, cu disconfort termic în creștere. În vestul, nordul și parțial în centrul țării, îndeosebi în a doua parte a nopții vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse. Cantitățile de apă cumulate vor fi pe suprafețe mici mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflaslab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi în continuare frumoasă, dar călduroasă, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în sud-est, cu disconfort termic ridicat. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și în extindere treptată, ziua în jumătatea de nord-vest a țării, iar seara și noaptea și în celelalte regiuni. Cerul va avea înnorări temporare și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, local vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 35…36 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 7…8 grade în regiunile intracarpatice și 19…21 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține frumoasă pe parcursul zilei și calduroasă, cu o maximă de 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului și va avea înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse ce vor putea avea și caracter torențial. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Vremea va fi în general apropiată de normalul termic al perioadei. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată la începutul intervalului îndeosebi în regiunile sud-estice.

Citeşte şi Director ANM: Record de avertizări Cod roşu de vreme severă emise în lunile iunie-iulie