PROGNOZA METEO. Se anunţă CANICULĂ în următoarele zile. Nu scăpăm nici de ploi

PROGNOZA METEO. Vremea va fi caldă, călduroasă în orele amiezii în regiunile estice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat,iar pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Meteorologii anunţă şi precipitaţii. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. 

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 04:29
PROGNOZA METEO. Se anunţă CANICULĂ în următoarele zile. Nu scăpăm nici de ploi

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări temporare, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu probabilitate mai mare în nordul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral până la 22 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi caldă, călduroasă în orele amiezii în regiunile estice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat,iar pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Carpaților Orientali, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă după-amiaza când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În nordul și centrul țării, la deal și la munte și local în vest și în sud-vest, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Ploile pot avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, izolat vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină.

În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în zona de câmpie, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) pe arii relativ restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai ridicate pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU)va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud și în sud-est, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), local va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, exceptând în prima parte a intervalului, regiunile nordice și zona de munte, unde vor fi înnorări trecătoare și izolat ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, pe arii restrânse în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă în orele amiezii, când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și, îndeosebi la câmpie, va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona de munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-est, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caniculară în orele amiezii când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE JOI PANA DUMINICA

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi călduroasă, local caniculară în orele amiezilor în zonele de câmpie, în special din regiunile sud-vestice, sudice și estice. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică accentuată va crește, la început în regiunile nordice și la munte, apoi și în cele centrale.

BUCUREȘTI: Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi scăzută.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. Cod portocaliu şi galben de furtuni până duminică dimineaţă HARTĂ