PROGNOZA METEO: Vreme caniculară în următoarele zile. Se vor înregistra temperaturi de 36 grade la umbră

PROGNOZA METEO. Temperaturile se menţin foarte ridicate şi în zilele următoare. Disconfortul termic va fi prezent în mare parte din ţară, iar în unele zone, canicula va persista. RomaniaTV.net vă spune cum va fi vremea, în fiecare regiune a ţării în următoarele zile. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2019, 10:21
PROGNOZA METEO: Vreme caniculară în următoarele zile. Se vor înregistra temperaturi de 36 grade la umbră

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Oltenia și în Muntenia. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități pe suprafețe extinse în regiunile vestice, sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil, pe arii restrânse cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, Bărăgan și jumătatea de sud a Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în nordul Moldovei și 36 de grade, cu totul izolat, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 23 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.
LA BUCUREŞTI: Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii, când indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va menține călduroasă în mare parte din țară, izolat caniculară în Lunca Dunării. După-amiaza disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice și sud-estice, va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice îndeosebi după-amiaza și seara, local în Carpații Occidentali și Meridionali și doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice și în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, când indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice și sudice, unde și indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii restrânse în regiunile vestice, nord-vestice și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice și sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea călduroasă și disconfortul termic vor persista, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va rămâne călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat după-amiaza, când în regiunile vestice, sudice și sud-estice local va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în vestul, nord-vestul teritoriului și la munte, unde izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sudul Banatului, precum și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI: Vremea va rămâne călduroasă, cu disconfort termic ridicat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi și în zonele montane.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă.