PROGNOZA METEO. Vreme de iarnă în weekend, zăpadă din belşug la munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã în centrul, nordul şi nord-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 şi -2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre -18 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând sud-vestul şi zona de munte, iar la începutul intervalului şi nord-estul ţãrii, unde pe suprafeţe mici trecãtor va ninge slab.

10 mart. 2022, 16:39
PROGNOZA METEO. Vreme de iarnă în weekend, zăpadă din belşug la munte

PROGNOZA METEO VINERITARA

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa în centrul, nordul şi nord-estul ţãrii şi pe alocuri în rest, iar noaptea cu precãdere în centru şi local în nord. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -3 grade. În sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, precum şi la munte vor fi înnorãri, iar pe arii restrânse, trecãtor, va ninge slab. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în prima parte a intervalului în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, îndeosebi în zona înaltã, cu viteze de peste 60…70 km/h, iar local şi în est şi sud-est, cu viteze la rafalã în general de 50…55 km/h şi izolat de peste 60 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Alertă meteo de ger şi ninsori în România. Temperaturile resimțite scad până la -20 de grade

BUCURESTI
Vremea se va menţine deosebit de rece. La începutul intervalului cerul va fi mai mult senin, apoi se va înnora treptat, iar trecãtor, îndeosebi spre searã şi pe parcursul nopţii, va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -6…-5 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Vremea va continua sã fie deosebit de rece pentru a doua decadã a lunii martie, geroasã dimineaţa în centru şi local în nord, iar noaptea pe arii restrânse în centru şi în zonele submontane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -12 şi -4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse trecãtor ninsori slabe, în prima parte a intervalului în sud-est, iar noaptea îndeosebi în nord-estul ţãrii şi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua în sud-est şi la munte.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va avea înnorãri, iar în prima parte a intervalului trecãtor vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, dar vremea va continua sã fie rece pentru a doua decadã a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime în general între -10 şi -2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de est unde izolat vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri ziua în estul ţãrii şi zona montanã înaltã. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo în martie: Vreme rece şi ninsori, apoi temperaturile cresc de la jumătatea luni

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, dar vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în aceastã perioadã, în special dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere dimineaţa şi noaptea, vremea va fi în continuare rece pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în prima parte a zilei în regiunile extracarpatice, dar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime în general între -11 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult sub cele climatologic specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri în special în prima parte a zilei, apoi va deveni variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimã va fi de -5…-3 grade, anunţă ANM.

 

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI si JOI

TARA
Valorile termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta, dar în mare parte din interval vor fi apropiate cele normale pentru a doua decadã a lunii martie, totuşi nopţile vor fi în continuare reci, cu precãdere în centrul ţãrii. Începând din cea de-a doua zi, va creşte probabilitatea pentru precipitaţii.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în creştere în primele douã zile, devenind apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii martie, apoi se va resimţi o uşoarã rãcire a vremii. Trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe.