Alertă meteo de ger şi ninsori în România. Temperaturile resimțite scad până la -20 de grade

Meteorologii anunţă ger năprasnic în România în zile ce urmează. Temperaturile scad până la minus 18 în timpul nopţilor, iar vântul va amplifica senzaţia de frig.

09 mart. 2022, 11:09
Alertă meteo de ger şi ninsori în România. Temperaturile resimțite scad până la -20 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEO pentru intervalul 9 – 12 martie când sunt aşteptate vreme deosebit de rece și ger noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

Citeşte şi: Prognoza meteo 9 martie. Vreme rece, geroasă noapte, în toată ţara. Va mai ninge slab, inclusiv la Bucureşti

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade.

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45…55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată.
În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo în martie: Vreme rece şi ninsori, apoi temperaturile cresc de la jumătatea luni

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

În intervalul 9 – 12 martie, vremea va fi deosebit de rece în Capitală. Temperaturile maxime vor fi de 1…4 grade, iar cele minime de -6…-4 grade, mai scăzute în zona periferică până în jur de -9 grade. Cerul va prezenta înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (10 martie).