Prognoza meteo: Vreme de îngheţată şi bere rece în weekend, canicula coboară în bernă steagul roşu de pe Litoral

La noapte, cerul va fi variabil, iar unele înnorări și averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice, se vor semnala doar izolat, cu o probabilitate mai mare în sudul și nord-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11 grade.

18 aug. 2023, 14:12
Prognoza meteo: Vreme de îngheţată şi bere rece în weekend, canicula coboară în bernă steagul roşu de pe Litoral

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română. Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități local în vest, sud și sud-est și pe arii restrânse în restul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara, pe arii relativ restrânse la munte, în vest și nord-vest și izolat în celelalte regiuni. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud a teritoriului, în vestul Carpaților Meridionali și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 11 și 24 de grade. Pe areale mici, cu precădere în depresiuni, va fi ceață.

București

Vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate mică de ploaie slabă și de scurtă durată, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade și minima de 18…20 de grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi călduroasă în toată țara, iar în sud și est canicula se va intensifica. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe arii relativ restrânse în vestul, nord-vestul și centrul țării și cu totul izolat în rest. Pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Pe areale mici, cu precădere în depresiuni, va fi ceață.

Prognoza meteo. Cupola de foc se întoarce, val de caniculă peste România de vineri
București

Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…38 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Valul de căldură și disconfortul termic accentuat vor persista, iar în sudul și sud-estul țării va fi caniculă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse, după orele amiezii, în zona montană și cu totul izolat în centrul și nordul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Pe alocuri va fi ceață.

București

Valul de căldură va persista, canicula se va menține, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20…22 de grade. Cerul va fi variabil și vântul slab până la moderat.

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Valorile termice vor mai scădea ușor, dar vremea va fi în continuare caniculară în sudul țării, iar disconfortul termic accentuat. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza la munte, unde izolat vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice.

București

Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI
În Țară

Vremea se va menține călduroasă, caniculară în sudul țării. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre sfârșitul intervalului.

București

Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic ridicat. Nu vor fi condiții de ploaie.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Temperaturi mai mari decât cele obişnuite în septembrie

Toamna începe cu temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite, transmite, vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

21 – 28 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

28 august – 4 septembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice şi sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Meteorologii au modificat prognoza în România. Când scăpăm de temperaturile sufocante de peste 30 de grade Celsius

4 – 11 septembrie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

11 – 18 septembrie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice şi local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării.