Prognoza meteo. Vreme de plajă în loc de „gerul Bobotezei”. Lapoviţă şi ninsoare doar pe crestele munţilor

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând vestul și nord-vestul țării , unde din a doua parte a nopții vor fi înnorări, dar condiții reduse de ploaie. la noapte, temperaturile minime vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât normalul perioadei și se vor încadra în general între -1 și 7 grade.

02 ian. 2023, 13:58
Prognoza meteo. Vreme de plajă în loc de „gerul Bobotezei”. Lapoviţă şi ninsoare doar pe crestele munţilor

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Valorile termice se vor menține cu mult peste mediile climatologice începutului de ianuarie, deși mai ales cele diurne vor fi în scădere față de intervalul precedent în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 16 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, pe arii restrânse în vest, centru și nord, iar noaptea izolat și în restul teritoriului. În zona montană înaltă, trecător, în a doua parte a intervalului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sud-vestul Olteniei. Local dimineața și pe alocuri noaptea, în zonele joase de relief, va fi ceață.

București

Regimul termic va fi în continuare mult mai ridicat decât cel caracteristic acestei date, deși valorile diurne vor scădea față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin ziua și cu înnorări noaptea. La începutul și sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Elena Mateescu anunţă că se schimbă anotimpurile în România. Când loveşte ciclonul arctic la Bucureşti!

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor continua să scadă, în special în regiunile extracarpatice, dar încă vor fi mai ridicate comparativ cu mediile multianuale. Astfel, maximele se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. În sudul și sud-estul țării vor fi înnorări în general persistente și izolat ploi slabe, iar din a doua parte a intervalului, local se va forma ceață, posibil asociată trecător cu burniță. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, pe arii restrânse, trecător va ploua slab, iar la munte, la altitudini în general de peste 1500 m, noaptea, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari noaptea, îndeosebi pe crestele Carpaților Orientali.

București

Cerul va fi mai mult noros, iar dimineața și noaptea probabilitatea de formare a ceții va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Valorile termice se vor menține peste cele normale, maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 5 și 15 grade și minime între 1 și 7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord a teritoriului unde local și temporar va ploua slab. La munte, la altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai mari pe creste, dar local la viteze mai mici și în zonele mai joase de relief. În primele ore ale intervalului, în sud și sud-est, local va fi ceață.

București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. La începutul intervalului va fi nebulozitate joasă și cu o probabilitate ridicată ceață.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

În continuare se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, maxime cuprinse între 5 și 15 grade și minime între -1 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi temporare în nordul, centrul și nord-estul țării, iar la munte, la altitudini mari, în special în Carpații Orientali se vor semnala și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va mai avea intensificări locale în zona montană, dar pe arii restrânse la viteze mai mici, ziua, și în sud, centru și est. Izolat, dimineața și noaptea, în zonele joase va fi ceață, anunţă ANM

Prognoza meteo. Vreme atipică în ianuarie, cu inversiuni termice şi un ciclon polar care aduce strat de zăpadă şi temperaturi siberiene
București

Valorile termice vor continua să fie cu mult mai ridicate decât normele perioadei, astfel maxima va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

La începutul intervalului regimul termic se va menține peste cel normal, apoi va crește probabilitatea ca temperaturile să scadă spre valori apropiate de mediile perioadei în mare parte din țară. Local și temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

București

În prima parte a intervalului temperatura aerului va avea valori peste cele specifice perioadei, apoi va crește probabilitatea ca vremea să se răcească și să se semnaleze precipitații slabe.