PROGNOZA METEO. Vreme de primăvară în decembrie. ANM anunţă temperaturi de 20 de grade Celsius înainte de Crăciun

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme extrem de caldă pentru această perioadă în toată ţara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață sau nebulozitate joasă. Şi în Capitală se anunţă vreme caldă, iar temperatura maximă va urca până la 17 grade.

RomaniaTV.net
17 dec. 2019, 14:41
PROGNOZA METEO. Vreme de primăvară în decembrie. ANM anunţă temperaturi de 20 de grade Celsius înainte de Crăciun

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în continuare frumoasă, iar valorile termice cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei perioade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață sau nebulozitate joasă.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare frumoasă, iar valorile termice cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei perioade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jur de 17 grade, iar cea minimă va fi de 0…3 grade. Mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii decembrie, cu precădere în zonele de deal și de munte. Va fi ceață sau nebulozitate stratiformă în zonele joase de relief din sudul, estul și centrul teritoriului, pe arii restrânse, mai ales în primele ore ale zilei, dar cu caracter local noaptea, când trecător și izolat va burnița. În rest cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în sud-vest, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, inclusiv în zona montană aferentă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 9 grade în Dealurile Banatului.

La Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste cele caracteristice în a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate ridicată de ceață sau nebulozitate joasă dimineața și mai ales noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1… 3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Deși valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o scădere în regiunile estice și local în cele sudice și centrale, în condiții de nebulozitate joasă și ceață izolat mai persistente, vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Local, în special în regiunile extracarpatice, vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și izolat în Banat și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 8 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, deși valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în zilele precedente. În special la începutul zilei și din nou noaptea probabilitatea de ceață sau nebulozitate joasă, asociate cu burniță va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În cea mai mare parte a țării, dar în special în regiunile vestice, în partea de sud-est, precum și la deal și munte valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în cele joase din Oltenia, Muntenia, Moldova și estul Transilvaniei, unde în prima parte a zilei se va semnala și ceață, asociată cu burniță. Începând din cursul după-amiezii, aria ploilor se va extinde treptat, cuprinzând jumătatea de vest, unde vor deveni local moderate cantitativ, iar în celelalte zone se vor semnala pe spații mici. În zona montană înaltă, în special în a doua parte a intervalului, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi precipitații mixte.

Intensificări cu viteze de 55…65 km/h vor fi și în Banat, iar temporar, la cote mai reduse și în Crișana și Dobrogea și doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între 2 și 10 grade.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice perioadei din an. În prima parte a zilei va fi ceață și nebulozitate joasă persistente, asociate cu burniță, apoi înnorările vor fi temporare, iar noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…10 grade, iar cea minimă în jurul a 6 grade.