Prognoza meteo. Vreme de umbrelă în următoarele zile, ciclonul polar ocoleşte România

Cerul va avea înnorări și va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și pe alocuri în celelalte regiuni. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge, mai consistent în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, unde se va depune strat de zăpadă.

17 ian. 2023, 15:19
Prognoza meteo. Vreme de umbrelă în următoarele zile, ciclonul polar ocoleşte România

PROGNOZA METEO MIERCURI
În Țară

Vremea va fi extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât ar fi normal (abateri față de mediile multianuale chiar și de peste 15 grade). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, nordul Moldovei, local în Muntenia și izolat în restul teritoriului. În zonele montane, la peste 1500 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp și în special la munte, pe arii restrânse 40…50 l/mp. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 100…120 km/h pe creste unde va viscoli ninsoarea, dar cu precădere ziua, va avea intensificări și în celelalte zone, mai susținute în regiunile vestice și în sud-est, unde vitezele vor fi în general de 55…65 km/h, anunţă ANM.

București

Vremea va fi extrem de caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade (valori termice cu peste 10…15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va avea unele înnorări și cu totul trecător vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…45 km/h.

Prognoza meteo: Roxana Bojariu anunţă o perturbare în transferul de căldură și umiditate dintre «cuptorul» tropical și «frigiderul» arctic. Curentul Jet, cel ce înconjoară Polul Nord, schimbă tot!
PROGNOZA METEO JOI
În Țară

Valorile termice, deși în scădere în vest și în nord, se vor menține semnificativ mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade. În jumătatea de vest, cerul va avea înnorări, va ploua pe arii extinse și local se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vor fi îndeosebi averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. La altitudini mari la munte se vor semnala precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, cu precădere în prima parte a intervalului, pe crestele montane și pe alocuri în celelalte zone, în special în sud-est.

București

Vremea se va menține semnificativ mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Trecător cerul va avea înnorări și vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla în general moderat ziua și va slăbi în intensitate noaptea. Temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

COD ROȘU de viscol și ninsori la munte și vijelii în mai multe județe. Prognoza meteo ANM actualizată
PROGNOZA METEO VINERI
În Țară

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar se vor menține semnificativ mai ridicate decât normele climatologice ale datei, în special în sud-estul țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în toate regiunile, în timp ce la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Pe areale mici și trecător, precipitații mixte se pot semnala în a doua parte a intervalului și în zonele mai joase din regiunile intracarpatice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și izolat ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…6 grade în dealurile vestice și nordul Moldovei și până în jurul a 17 grade în Bărăgan și Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 7 grade.

București

Vremea va rămâne deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii ianuarie, deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară

Valorile termice diurne vor continua să scadă ușor față de ziua anterioară, dar cu toate acestea vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu precădere în est și sud-est. Cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar va ploua în majoritatea regiunilor. La munte vor predomina ninsorile, dar pe alocuri precipitații mixte se pot semnala în a doua parte a intervalului și în zonele mai joase din regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

București

Deși valorile termice diurne vor continua să scadă, vremea se va menține caldă. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile termice, deși vor avea fluctuații de la o zi la alta, se vor menține mai ridicate decât mediile specifice perioadei. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în jumătatea de sud-vest a țării.

București

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temporar va mai ploua, îndeosebi la începutul intervalului.