PROGNOZA METEO. Vreme de vară la jumătatea lui septembrie. Când scad temperaturile

PROGNOZA METEO. În zilele următoare vremea se va menţine deosebit de caldă, cu temperaturi peste mediile climatologice obişnuite pentru jumătatea lunii septembrie. Abia duminică în unele zone din ţară se va răci uşor şi va apărea instabilitatea atmosferică.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 11:57
PROGNOZA METEO. Vreme de vară la jumătatea lui septembrie. Când scad temperaturile

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral si 33 de grade, local, în Oltenia şi Muntenia. Cerul, mai mult senin în mare parte din ţară, va avea unele înnorări pe parcursul zilei la munte şi în sud-estul extrem, iar în a doua parte a nopţii în vestul şi nord-vestul ţării, unde numai izolat vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab si moderat, cu uşoare intensificări în Dobrogea. In depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI VINERI va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menţine deosebit de caldă, mai ales în jumătatea de sud a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi noaptea, în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Spre sfârşitul intervalului, astfel de fenomene se vor semnala izolat şi în sud-est. Izolat se vor înregistra cantităti de apă mai însemnate si vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 si 34 de grade. (25 de grade in delta si 35 de grade, izolat, in Lunca Dunării).

VREMEA ÎN BUCUREŞTI SAMBATA va fi deosebit de caldă, astfel încât temperatura maximă va fi de 32…33 de grade. Cerul, mai mult senin în cursul zilei, va deveni variabil noaptea, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, dar valorile termice încă vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, mai ales în sudul teritoriului. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ziua în regiunile estice şi local în cele centrale şi zonele montane, iar noaptea în sud, sud-vest, est şi la munte şi izolat în rest. Mai ales la munte, se vor cumula cantităti de apă mai însemnate si vor fi conditii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 şi 31 de grade. (19…20 de grade in nordul Moldovei, pana la 32…33 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei).

VREMEA ÎN BUCUREŞTI DUMINICA se va menţine deosebit de caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară şi noaptea, când se vor semnala averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

La începutul săptămânii viitoare, însă, vremea va fi în general instabilă, luni, iar valorile termice vor continua să scadă, mai ales în sudul ţării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor fi local însemnate, mai ales în est şi la munte. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 si 26 de grade. (19 grade in nordul Munteniei si 27 de grade in Lunca Dunarii). Marţi şi miercuri vremea se va menţine răcoroasă şi în general instabilă. Putem vorbi despre o vreme clasică de toamă, local şi temporar urmând să plouă, îndeosebi în prima parte a intervalului.