PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă instabilitate în următoarele zile. În zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana, local în Maramureș, Oltenia, Muntenia și pe arii mai restrânse în restul teritoriului vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

31 iul. 2018, 18:01
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În cea mai mare parte a Moldovei și Munteniei, local în Oltenia, Transilvania și la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse, cu precădere în Moldova, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade.

BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În special pe parcursul zilei, în continuare vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor. Astfel, în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana, local în Maramureș, Oltenia, Muntenia și pe arii mai restrânse în restul teritoriului vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. În cursul nopții fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în restrângere către sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade si 32 de grade Cel mai cald va fi in sud-est. Minimele vor fi cuprinse, în general, între 15 și 23 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în vest și nord-vest și pe spații mai mici în sud.

BUCUREŞTI Vremea se va menține în general instabilă, îndeosebi ziua, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

PROGNOZA METEO JOI. În regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta, local, prin averse și descărcări electrice. Punctiform se vor mai înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină.În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor apărea izolat, îndeosebi după-amiaza. Vântul va prezenta unele intensificări în est și sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, cu cele mai mari valori in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, dar condițiile pentru averse și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jur de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va ameliora semnificativ, față de zilele anterioare, în privința instabilității atmosferice. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice îndeosebi după-amiaza, local în sud-vestul țării și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi călduroasă mai ales în vestul, sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza, când local în zona montană și cu totul izolat în rest vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime în general între 11 și 21 de grade.Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după-amiaza, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

DE DUMINICA PANA MARTI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar probabilitatea pentru apariția ploilor de scurtă durată va fi mai ridicată în cursul după-amiezilor la munte, iar spre sfârșitul intervalului posibil și în nord și centru.