PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile. După temperaturile caniculare, revin ploile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere mai ales în regiunile nordice și centrale. Totuși în sudul și sud-estul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar izolat va fi caniculă. 

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 16:32
PROGNOZA METEO. Vreme instabilă în următoarele zile. După temperaturile caniculare, revin ploile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la munte, în vestul, nordul și centrul țării, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin, Temperaturile minime se vor situa între 12 și 21 de grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere mai ales în regiunile nordice și centrale. Totuși în sudul și sud-estul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar izolat va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină, la deal, la munte, în nordul, centrul, estul țării și pe suprafețe mici în celelalte regiuni. Aversele vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 35 de

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține călduroasă iar disconfortul termic ridicat astfel încât după-amiază indicele temperatură- umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temprar accentuate din a doua parte a zilei, când va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea caracter torențial, descărcărilor electrice și intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în centrul, sudul, estul teritoriului, la munte și local în rest. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde vremea călduroasă va persista, iar astfel de fenomene vor fi doar pe suprafețe mici și vor apărea cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în regiunile sudice, estice și la munte, zone unde doar pe suprafețe mici vor mai fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor mai fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 15 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza în zona montană și în extremitatea de nord-est, unde pe spații mici vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 34 de grade, posibil mai ridicate în sud-est, iar cele minime în general între 9 și 19 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PANA LUNI

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi în creștere la sfârșitul intervalului, în vestul și nord-vestul țării.

BUCUREȘTI: Vremea va fi călduroasă și predominant frumoasă.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: Se anunţă vijelii, ploi torenţiale şi grindină până pe 26 august. Caniculă în Bucureşti