PROGNOZA METEO. Vreme la EXTREME în România. Unde se anunţă NINSORI şi ce se întâmplă în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme la extreme în România la sfârşit de săptămână. Dacă în vest, centru şi nord va fi urât, frig şi vor cădea precipitaţii, în restul teritoriului se anunţă vreme plăcută pentru această perioadă. La munte va ninge şi va fi viscol.

RomaniaTV.net
20 nov. 2015, 15:00
PROGNOZA METEO. Vreme la EXTREME în România. Unde se anunţă NINSORI şi ce se întâmplă în Bucureşti

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ Vremea se va răci, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi noros şi temporar va ploua. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 25…30 l/mp, iar la munte şi în Maramureş, izolat, 60 l/mp. Mai ales seara şi noaptea, în Munţii Apuseni şi în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Spre sfârşitul intervalului precipitaţii mixte sunt posibile şi în Banat, Crişana şi Maramureş. În regiunile sudice şi sud-estice, înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va avea intensificări locale cu viteze de până la 55…60 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, cu rafale de peste 90…100 km/h, trecător viscolind ninsoarea. Valorile termice se vor menţine peste mediile climatologice, în special în sud şi în sud-est, astfel că, în general, maximele vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade. ( 8…9 grade in Banat, Maramures si estul Transilvaniei si 19…20 de grade in Lunca Dunarii).

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, urmând a se înregistra o maximă de 16…17 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Sfârşitul toamnei vine cu ploi în toate regiunile

PROGNOZA METEO DUMINICĂ Vremea va continua să se răcească în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde valorile termice vor fi în creştere uşoară şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. Vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, ploaie în regiunile sudice şi sud-estice şi local, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, mai ridicate în Bărăgan şi Dobrogea, până spre 22 de grade. (4 grade vor fi in nord-estul Transilvaniei).

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal. Cerul va avea înnorări şi, mai ales în partea a doua a zilei şi noaptea temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va răci accentuat şi în regiunile sud-estice astfel că, la scara întregii ţări, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cadea precipitaţii. Acestea se vor semnala pe arii extinse în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp şi local în rest. Vor fi ploi, dar în nord, nord-vest şi centru, trecător, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, uşor mai ridicate în sudul litoralului. (3 grade 3 grade in jumatatea de nord a Moldovei si 15 grade in sudul litoralului).

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea se va răci accentuat, astfel că valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Şi în zilele următoare temperaturile se vor menţine apropiate de limitele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va prezenta înnorări şi temporar vor cădea precipitaţii. Ploi pe arii extinse şi izolat însemnate cantitativ se vor înregistra în sud şi sud-est, iar local în centru şi nord-est vor fi precipitaţii mixte. La munte vor fi numai ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi Bărăgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade in nordul Moldovei şi 10 grade pe litoral.