Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord

După un interval cu vreme închisă și destul de rece în unele regiuni, temperaturile cresc în toată țara, iar în unele regiuni va ploua mai consistent.

07 dec. 2022, 12:41
Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord

Prognoza meteo. După o perioadă în care un vast câmp de presiune ridicată a dominat circulația atmosferică la nivel european, acesta se va retrage, lăsând loc unor depresiuni atmosferice ce vor aduce precipitații pe arii extinse, dar și o încălzire a vremii în sud-estul Europei.

Ciclonii de la latitudini temperate, spre deosebire de cei tropicali, se formează mai ales la contactul dintre două mase de aer cu caracteristici diferite. De aceea, nu e deloc surprinzătoare formarea acestora după mai multe pătrunderi reci până în vestul Europei.

Cel puțin inițial, ciclonii vor avea traiectorii nordice, iar România se va afla în sectorul cald al acestora, ceea ce se va traduce printr-o încălzire a vremii, începând cu mijlocul acestei săptămâni.

La începutul săptămânii viitoare, este posibil ca vremea să se răcească din nou, iar în unele regiuni să se producă și precipitații sub formă de ninsoare, dar apariția acestor fenomene este dependentă, în primul rând, de traiectoria ciclonilor care vor afecta România în acel moment.

Ger cumplit în România. Unde sunt resimţite MINUS 23 de grade Celsius
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza pentru România. Pe ce dată vin ninsorile în București.

Apropierea sărbătorilor ne face să ne punem tot mai des întrebarea dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun. Meteorologii Accuweather ne oferă răspunsul la această întrebare.

Astfel, potrivit specialiștilor Accuweather, există posibilitatea ca în București să ningă chiar din prima zi a lunii decembrie. Șanse de ninsoare sunt și pe 7 și 13 decembrie.

Din păcate, însă, pentru cei care și-ar dori să aibă zăpadă de sărbători, prognoza nu pare să le fie favorabilă. De Crăciun, spre exemplu, cel mai probabil nu vom avea zăpadă în toată țara, deși la munte există șanse să ningă.

 

Prognoza meteo Revelion cu temperaturi uşor mai ridicate decât cele normale

 

Săptămâna 5 – 12 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice şi centrale

Prognoza meteo săptămâna 12 – 19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest, nord-vest şi centru.

Prognoza meteo săptămâna 19 – 26 decembrie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Val de aer tropical în România. Meteorologii anunţă temperaturi de primăvară, cu maxime de 15 grade, după ninsori şi viscol. Prognoza meteo actualizată
Prognoza meteo săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.