Prognoza meteo. Vreme la extreme, se trece de la caniculă, la căderi de grindină şi furtuni cu putere de ciclon. La Nina l-a dat la o parte pe El Nino şi pune stăpânire pe glob

ANM a anunţat cum va fi vremea în următoare săptămâni, prognoza pe regiuni. Între timp, în SUA se analizează cauza acestor fenomene extreme care lovesc în toată lumea
Filip Stan
24 iun. 2024, 22:46
Prognoza meteo. Vreme la extreme, se trece de la caniculă, la căderi de grindină şi furtuni cu putere de ciclon. La Nina l-a dat la o parte pe El Nino şi pune stăpânire pe glob

Prognoza meteo Banat
Media temperaturilor maxime va fi în scădere la mijlocul primei săptămâni, de la 33 de grade până la 29…30 de grade, apoi va creşte, astfel că la finalul lunii iunie, vor fi temperaturi maxime, în medie de 33…34 de grade. O nouă scădere termică se va resimţi în primele zile ale lunii iulie, de aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variaţii în general între 31 şi 33 de grade. Media minimelor termice va oscila între 16 şi 20 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense şi mai frecvente în prima săptămână.

Prognoza meteo Crişana
În primele două zile din interval se va încălzi uşor, iar media maximelor termice se va apropia de 32 de grade, apoi aceasta va scădea până la 28 de grade, în data de 27 iunie. La finalul lunii iunie se va resimţi o nouă încălzire, astfel că media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade. În primele două zile din iulie media maximelor de temperatură va scădea cu 4…5 grade, iar în zilele care vor urma se va situa între 29 şi 32 de grade. Media minimelor termice va oscila între 15 şi 19 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense şi mai frecvente în prima săptămână.

Cum va fi luna iulie 2024 în România. Meteorologii AccuWeather spun despre luna lui „Cuptor” că va fi una atipică

Prognoza meteo Transilvania
În ultima săptămână din luna iunie şi în prima din iulie, media maximelor termice se va situa, în general, între 29 şi 31 de grade, iar a minimelor între 13 şi 16 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense şi mai frecvente în prima săptămână.

Prognoza meteo  Maramureş
În următoarele două săptămâni valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 29 şi 31 de grade, iar media minimelor între 15 şi 17 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240624135213

Prognoza meteo Moldova
În ultima săptămână a lunii iunie vremea va fi în general în încălzire, de la medii ale maximelor termice de 28 de grade în prima zi până la 33 de grade în ultima, iar media minimelor termice va urca de la 15 la 17 grade. În prima săptămână din iulie media maximelor va avea valori, în general, între 29 şi 33 de grade, iar media minimelor între 16 şi 19 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în 24 iunie şi după data de 1 iulie.

Prognoza meteo Dobrogea
După o uşoară scădere de temperatură, ce se va produce în primele zile de prognoză, tendinţa vremii va fi de încălzire uşoară şi treptată, până la o medie a maximelor termice de 30…33 de grade, iar a minimelor de 19…21 de grade. Condiţii pentru fenomene de instabilitate atmosferică vor fi trecător, în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo Muntenia
În următoarele două săptămâni valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 32 şi 35 de grade, iar media minimelor între 17 şi 19 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii restrânse în prima săptămână şi posibil local în unele zile din cea de a doua.

Alerte meteo de furtuni severe, COD ROŞU. Prăpădul se apropie de Bucureşti

Prognoza meteo Oltenia
Până în jurul datei de 27 iunie, tendinţa valorilor de temperatură va fi de scădere, de la 35 la 30 de grade media maximelor şi de la 19 la 17 grade a minimelor. În zilele care vor urma va creşte din nou, cu aproximativ 4…5 grade media maximelor şi cu 1…3 grade a minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare până în data de 28 iunie şi după 1 iulie.

Prognoza meteo La munte
Media temperaturilor maxime se va situa între 19 şi 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă, în general, între 11 şi 14 grade. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo: El Nino a murit, iar dispariția sa va amplifica fenomenele meteo extreme

CNN analizează, pe site-ul său, consecințele globale ale dispariției fenomenului El Nino. El Nino este un model climatic caracterizat de temperaturi peste medie în Oceanul Pacific tropical. S-a manifestat puternic pe întreaga planetă de la începutul verii trecute, care a fost dominată de „cupole” caniculare întinse pe porțiuni continentale mari și de incendii extinse de vegetație.

El Nino a dat tonul în cel mai cald an înregistrat vreodată și a influențat alte fenomene meteorologice globale, scrie sursa citată.

După El Nino, se pregătește să intre în lumina reflectoarelor contrapartida sa, La Nina. Momentul prognozat de climatologi: la sfârșitul acestei veri.

Deocamdată, clima planetei se află într-o așa-numita fază neutră, potrivit Centrului de predicție climatică al NOAA, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA.

Estimările spun că La Nina se va dezvolta pe parcursul verii și își va intra în drepturi în luna septembrie, exact la vârfului sezonului uraganelor.

Cum va arăta o vară fără El Nino și cu El Nina în pregătire: căldură sufocantă vine mai devreme iar Oceanul Atlantic generează furtuni și uragane

Verile „La Nina” care urmează iernilor grele „El Nino” au fost, din punct de vedere istoric, printre cele mai fierbinți înregistrate în SUA.

Vara lui 2024 ar urma să prezinte aceleași caracteristici: se așteaptă temperaturi peste medie în aproape toată zona „Lower 48”, prin care sunt desemnate 48 de state americane, fără Alaska și Hawaii.

Condițiile de arșiță s-au instalat devreme în vestul țării, iar un val de căldură specifică lunii iulie se răspândește deja în jumătatea estică a Statelor Unite.

La Nina nu este singurul factor care influențează temperaturile în cea mai fierbinte perioadă a anului. Acestea sunt în creștere, într-o lume care se încălzește din cauza poluării cu combustibili fosili.

Pe lângă căldura mai intensă, previziunile sezoniere indică o vreme mai uscată pentru o mare parte din jumătatea vestică a SUA.

Seceta și căldura sunt ciclice. Cu cât o zonă devine mai caldă, cu atât se usucă mai mult. Asta pregătește condițiile pentru o nouă secetă sau pentru o agravare a celei existente. O zonă uscată va deveni ulterior și mai caldă, deoarece partea cea mai mare a energiei solare va provoca încălzirea solului, pierderile prin vaporizarea apei înmagazinate acolo fiind puține.

Ce se întâmplă în oceane fără El Nino: oceanele nu se răcesc pe cât de repede se așteaptă oamenii
Dispariția fenomenului El Nino va avea, de asemenea, implicații majore în Oceanul Atlantic. Este unul dintre principalele motive pentru care experții anunță un sezon hiperactiv al uraganelor.

Fără El Nino, care se ducă furtunile departe de SUA, coastele Americii vor fi mai vulnerabile în acest sezon.

Atlanticul nu este singurul ocean afectat. În cursul anului trecut, El Nino a contribuit la creșterea temperaturilor medii globale ale oceanelor la niveluri record.

La Nina ar putea avea, în cele din urmă, un anumit efect de răcire, cu șansa de a echilibra o parte din încălzirea scăpată de sub control în ultimul an.

Dar acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Oceanele se răcesc incredibil de lent, mai ales că aproximativ 90% din excesul de căldură produs de arderea combustibililor fosili care încălzesc planeta este stocat în ele, arată sursa citată.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Mare transformare a vremii. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!