PROGNOZA METEO. Vreme mohorâtă cu ploi, lapoviţă şi polei, iar în unele zone ninsori şi maxime negative

În următoarele zile vor fi ninsori şi temperaturi negative în Moldova şi la munte, ploi în restul teritoriului şi pe anumite porţiuni polei şi gheţus. În unele zone va fi şi vânt intens. Spre sfârşitul săptămânii, vremea se va ameliora.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 15:54
PROGNOZA METEO. Vreme mohorâtă cu ploi, lapoviţă şi polei, iar în unele zone ninsori şi maxime negative

PROGNOZA METEO. La noapte, vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona de munte, unde precipitaţiile vor fi mixte şi Moldova, unde vor predomina ninsorile. Cantitãţile de apã vor fi în general moderate, iar în Banat, Oltenia şi Muntenia, izolat, se vor putea depãşi 10…15 l/mp. Pe arii restrânse se va forma polei şi gheţuş. Temporar vântul va avea unele intensificãri în jumãtatea de sud a ţãrii şi în zonele montane, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde rafalele vor depãşi 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI. Vremea se va menţine închisã şi rece,. Temporar va ploua, moderat cantitativ, 10…15 l/mp. Spre sfârşitul intervalului, vor fi posibile precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar probabilitatea de polei sau gheţuş va fi ridicatã. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri ziua când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 45…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã în jur de -1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general închisã. Temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse. În jumãtatea de sud a ţãrii acestea vor fi în general moderate cantitativ, în jur de 10…15 l/mp. În nord-est şi la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi ziua, iar seara şi noaptea, se va semnala şi lapoviţã sau ninsoare. Pe arii restrânse se va forma polei sau gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menţine închisã şi rece. Temporar va ploua şi se vor cumula 10….15 l/mp. Vântul va sufla moderat şi cu intensificãri, astfel încât la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 45…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã în regiunile extracarpatice, iar noaptea şi în cele centrale. În regiunile vestice şi sudice, cerul va fi mai mult noros şi cu precãdere ziua, local vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, iar la munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. În centrul şi nord-estul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar în Moldova vor fi condiţii de fulguialã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -9 şi 2 grade. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceaţã, asociatã izolat cu depunere de chiciurã.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de rece, cu cerul mai mult noros. În primele ore ale zilei, trecãtor va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -5…-3 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi deosebit de rece în zonele extracarpatice, local geroasã dimineaţa, dar mai ales noaptea, în est. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile vestice, unde izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 8 grade, iar cele minime de la -12…-10 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei, pânã la 3…4 grade în nordul Crişanei şi în Maramureş. În zonele joase se va semnala ceaţã, asociatã izolat cu chiciură.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoarã în cea mai mare parte a ţãrii, vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece în nord-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi pe parcursul nopţii în jumãtatea nordicã a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI – În majoritatea zonelor, valorile termice vor fi în creştere şi se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în a doua parte a intervalului.