PROGNOZA METEO. Vreme ploioasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi în cursul zilei, va ploua în Transilvania, Muntenia, local în Moldova, Oltenia și Maramureș precum și în zonele montane și cu totul izolat în rest. Cantitățile de precipitații mai pot depăși pe suprafețe mici 10...15 l/mp.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 13:46
PROGNOZA METEO. Vreme ploioasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

În Țară

Valorile termice vor fi în creștere față de noaptea anterioară, chiar semnificativă în nord, centru și sud. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar va ploua în Maramureș, Transilvania și Oltenia, pe arii mai restrânse în Muntenia și Moldova și izolat în rest. La altitudini mari vor fi condiții pentru precipitații mixte. Cantitățile de apă pot depăși pe suprafețe mici 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile
minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiuni și 10…11 grade în sud-vest. Pe alocuri se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN București

Valorile termice vor fi în creștere față de noaptea anterioară. Cerul va prezenta înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

În Țară

Vremea va deveni caldă în vest și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, dar se va menține apropiată de normal din punct de vedere termic în rest, chiar ușor mai rece în nord-est. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi în cursul zilei, va ploua în Transilvania, Muntenia, local în Moldova, Oltenia și Maramureș precum și în zonele montane și cu totul izolat în rest. Cantitățile de precipitații mai pot depăși pe suprafețe mici 10…15 l/mp. Vântul va
sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar mai ales în partea a doua a intervalului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade. Mai ales noaptea, în zonele joase, local va fi ceață.

VREMEA ÎN București

Vremea va fi în general închisă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI

În Țară

Vor fi înnorări și local va ploua slab cu o probabilitate mai mare ziua în sud-vest, iar noaptea în vest și nord-vest. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în partea a doua a intervalului în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -3 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase se va forma ceață sau nebulozitate de tip stratiform.

VREMEA ÎN București

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate mare dimineața și noaptea pentru nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO JOI

În Țară

Pe parcursul zilei, în vestul, nordul şi nord-vestul ţării, cerul va fi înnorat şi va ploua slab, condiţii în care valorile termice vor scădea faţă de intervalul anterior şi se vor apropia de normele perioadei; în celelalte regiuni, în primele ore va fi o vreme relativ rece, în zonele joase de relief pe alocuri va fi ceaţă sau nori de plafon jos, apoi cerul va deveni variabil spre senin şi se vor atinge la amiază temperaturi uşor peste cele obişnuite la începutul lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei și în jurul a 16 grade în Oltenia. Seara şi noaptea
vor fi înnorări în centrul teritoriului, apoi şi în sud şi sud-est, iar ploile se vor semnala local în Transilvania şi pe spaţii mici în Oltenia şi Muntenia; în nord şi în vest cerul se va degaja treptat, astfel că temperaturile vor scădea semnificativ; la nivelul întregii ţări, minimele termice vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade.

În zona montană, la peste 1700 m altitudine, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre şi izolat şi trecător în zona montană înaltă.

VREMEA ÎN București

Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade, valori uşor peste cele normale ale perioadei. Dimineața vor fi condiții de ceaţă.

PROGNOZA METEO VINERI

În Țară

Vremea va fi răcoroasă în vest, nord-vest şi centru, iar în restul ţării valorile termice diurne se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade. Cerul va fi temporar noros, dar numai izolat va ploua slab, cu probabilitate mai mare în zona montană şi submontană. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…80 km/h, dar izolat şi temporar, cu viteze de până la 45…50 km/h, în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest.
Temperaturile minime, în general mai ridicate decât cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale în această perioadă din an, cu o maximă de 13…14 grade şi o minimă de 3…5 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE SAMBATA, DUMINICA SI LUNI

În Țară

În majoritatea zonelor ţării, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în zonele joase local se va forma ceaţă.

București

Valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, dar vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece şi precipitaţii slabe în noiembrie