PROGNOZA METEO. Vreme răcoroasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 11 și 20 de grade și minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -5 grade.

25 sept. 2018, 14:07
PROGNOZA METEO. Vreme răcoroasă în următoarele zile

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
25.09.2018 ORA 21 – 26.09.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi rece cu temperaturi minime cuprinse între -1 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -3 grade. Se va produce brumă local în centrul țării și izolat în nord-vest, precum și în zona deluroasă din sud. Cerul va fi variabil în regiunile estice și la munte și mai mult senin în restul teritoriului. În prima parte a nopții pe arii restrânse în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi precipitații mixte. Vântul va slăbi treptat în intensitate și doar pe crestele Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor mai
depăși 70…80 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Vremea va fi rece cu o temperatură minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 3…4 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
26.09.2018 ORA 09 – 27.09.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi rece pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 11 și 20 de grade și minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -5 grade. Se va produce brumă în centrul teritoriului, pe arii restrânse în nord-vest și în dealurile Olteniei și ale Munteniei și cu totul izolat în rest. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi condiții pentru ploi slabe în Moldova, Muntenia și Dobrogea, iar în Carpații Orientali și Meridionali, de precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile estice și
sud-estice, unde la rafală se vor atinge viteze de 45…55 km/h.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Vremea va fi rece pentru această dată, urmând a se înregistra o temperatură maximă în jurul valorii de 18 grade și o minimă de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească până în jurul a 2 grade. Cerul va fi variabil în cursul zilei și senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
27.09.2018 ORA 09 – 28.09.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Deși valorile termice vor crește față de intervalul precedent, vremea va fi răcoroasă, chiar rece dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre -3…-4 grade, dar și mai ridicate pe litoral, până la 13…14 grade. Mai ales dimineața, local în centrul țării și izolat în rest se va produce brumă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va
sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali. Pe arii restrânse, mai ales noaptea și cu precădere pe văi și în depresiuni, se va forma ceață.

VREMEA ÎN  BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul precedent, dar vremea va fi răcoroasă, chiar rece, dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
28.09.2018 ORA 09 – 29.09.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea, cu unele înnorări în regiunile nordice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 26 de grade, iar cele minime în general între 4 și 14 grade. În zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi mai mult senin ziua ș variabil noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
29.09.2018 ORA 09 – 30.09.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte și izolat în restul teritoriului. Pe arii restrânse vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze mai mari pe crestele montane. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării se
vor situa între 11 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
30.09.2018 ORA 09 – 03.10.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la munte și în regiunile sudice.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice perioadei și vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată.