PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ceaţă şi burniţă dimineaţa, apoi ploi. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme rece şi în următoarele zile. Noaptea şi dimineaţa se va semna ceaţă în aproape toată ţara. Joi, spre seară, se anunţă şi ploi, iar în masivele montane vor cădea lapoviţă şi ninsoare. 

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 14:07
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ceaţă şi burniţă dimineaţa, apoi ploi. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO JOI

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în zonele montane și submontane, iar după orele prânzului și în centrul țării, dar se va menține nebulozitatea joasă în celelalte regiuni, pe alocuri asociată cu ploaie slabă sau burniță. Spre seară și mai ales noaptea, înnorările se vor accentua în vestul și sud-vestul teritoriului, unde va ploua pe arii extinse și moderat cantitativ, în timp ce în rest cerul va fi parțial noros, iar ploile se vor semnala pe spații mici. În masivele sud-vestice, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -5 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață.

București

Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei și noaptea, când vor fi condiții de ceață și burniță. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, cu o maximă de 11…12 grade şi o minimă de 2…5 grade. Vântul va sufla în general slab.


PROGNOZA METEO VINERI

În cea mai mare parte a țării valorile termice diurne se vor situa în jurul normelor caracteristice datei, iar cele nocturne ușor peste acestea. Cerul va avea înnorări și trecător va ploua, local în jumătatea sudică a teritoriului și pe suprafețe mai mici în rest. La altitudini mari, cu precădere în masivele sudice, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și mai ales noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

București

Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru ploaie slabă va fi mai ridicată din orele serii. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Mai ales noaptea vor fi condiții de ceață.


PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 şi 14 grade. Cerul va fi mai mult noros în nordul și sud-estul țării, unde va ploua pe arii restrânse, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și ploi slabe sau burnițe se vor semnala izolat, mai ales în sud. La altitudini mari vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceaţă, îndeosebi în est, centru și sud.

București

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. La începutul, dar mai ales spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Cerul va avea înnorări. În zonele joase de relief va fi ceață, local, dimineața și noaptea, posibil persistentă în cursul zilei în regiunile sud-vestice și asociată, trecător, cu ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 9 grade.

București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Mai ales în prima parte a zilei și, din nou, noaptea, va fi ceață.

Citeşte şi: Val de căldură fără precedent. 22,4 grade Celsius în Canada, vortexul polar nu a cedat în noiembrie