PROGNOZA METEO. Vreme rece cu intensificări ale vântului şi ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte semnificativ în toată ţara. În următoarele zile se vor semnala precipitații iniţial sub formă de ploaie, iar spre seară mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va prezenta local intensificări, cu rafale în medie de 50...60 km/h și izolat peste 60...65 km/h în regiunile vestice și sud-estice, iar la munte, în special pe creste, va fi tare, cu viteze peste 90...100 km/h viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității. Şi în Bucureşti, vremea se va răci și va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, dar spre seară și noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. 

RomaniaTV.net
21 feb. 2019, 14:55
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu intensificări ale vântului şi ploi, apoi lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEO. La noapte cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crișana, vestul și nordul Olteniei precum și în jumătatea de sud a Moldovei, mixte în Maramureș și în nordul Moldovei, iar în Transilvania se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La munte vor fi mai ales ninsori. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea, iar spre sfârșitul intervalului, la cote mai reduse, și în extremitatea de nord-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade.

BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0…2 grade, ușor mai scăzută în zona periferică.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea va fi în general închisă, se va răci și va deveni vântoasă în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala precipitații ziua pe arii extinse, iar seara și noaptea în restrângere către regiunile sudice și sud-vestice. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane și în jumătatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania, în timp ce în Banat, Crișana și Maramureș vor predomina ploile. În restul teritoriului vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, după orele prânzului în sudul Moldovei, spre seară în Dobrogea și Muntenia, iar noaptea și în Oltenia. În masivele sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta local intensificări, cu rafale în medie de 50…60 km/h și izolat peste 60…65 km/h în regiunile vestice și sud-estice, iar la munte, în special pe creste, va fi tare, cu viteze peste 90…100 km/h viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității. Local se va forma ghețuș. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 și 9 grade. Noaptea va fi ger în nord, nord-vest și centru și izolat în rest, iar minimele termice se vor încadra între -15 și -3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -20 de grade.

BUCUREŞTI Vremea va fi în general închisă, se va răci și va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, dar spre seară și noaptea se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica, asffel că, va avea viteze în medie de 55…65 km/h și vor fi condiții de ghețuș. Stratul de zăpadă nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața și noaptea în nord și centru și local în rest. Valorile termice vor avea abateri negative, în general, de 8…10 grade față de mediile multianuale specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade, iar cele minime între -20 și -4 grade, mai scăzute în depresiuni.Vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55…60 km/h, astfel că senzația de rece va fi mult amplificată, dar și pe crestele montane unde va viscoli zăpada, în timp ce în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, iar la începutul intervalului în regiunile sudice și estice, unde pe arii restrânse va mai ninge slab.

BUCUREŞTI: Vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzația de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ: Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere ușoară față de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal; geroasă dimineața în nordul și în centrul țării și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local în regiunile centrale și izolat în celelalte zone. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord a teritoriului, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 și -2 grade.

BUCUREŞTI: Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată față de intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va deveni normală termic, dar va mai fi ger dimineața, local în regiunile centrale și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în nordul și estul țării, dar condițiile de apariție a precipitațiilor vor fi extrem de reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 1 grad. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI: Vremea va deveni normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

DE marţi până joi, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în primele două zile.