PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Unde va mai ploua

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme rece şi ploi slabe în următoarele zile. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, se va semnala ceaţă. 

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 17:17
PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile. Unde va mai ploua

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei, cerul va fi variabil și doar spre dimineață vor fi condiții ca pe spații mici să se formeze ceață sau nebulozitate de tip stratiform. În restul teritoriului vor fi înnorări și va ploua slab în Crișana, local în Banat și Maramureș și doar izolat în nordul Moldovei, vestul Transilvaniei și posibil în Oltenia. Vântul va sufla în general slab, exceptând zona costieră a Dobrogei și crestele montane, unde va fi moderat, cu ușoare intensificări. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la -3…-1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 10…11 grade în vestul țării.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de apariție a nebulozității joase sau a ceții va fi scăzută. Vântul va sulfa slab. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice perioadei, cu o minimă în jur de 4 grade în centrul orașului și de 1…2 grade la periferie.

PROGNOZA METEO JOI. Pe parcursul zilei, în vestul, nordul şi nord-vestul ţării, cerul va fi înnorat şi va ploua slab, condiţii în care valorile termice vor scădea faţă de intervalul anterior şi se vor apropia de normele perioadei; în celelalte regiuni, în primele ore va fi o vreme relativ rece, vor fi condiții de ceaţă sau nori de plafon jos, apoi cerul va deveni variabil şi se vor atinge la amiază temperaturi în jurul celor obişnuite la începutul lunii noiembrie. Astfel, maximele se vor încadra între 8 și 16 grade. Noaptea, vor mai fi înnorări și izolat ploi slabe în sud-vestul și centrul teritoriului, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar pe spații mici se va semnala ceață sau nori stratiformi. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 8 grade. Vântul va sufla în general moderat în est, sud-est şi în zona montană înaltă, iar ziua și în extremitatea de vest a țării.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, dar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru nori stratiformi sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii noiembrie. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sud-vestice (dar numai izolat și trecător va ploua slab în special în zonele montane aferente), precum și în cele nord-estice. Pe parcursul nopții nebulozitatea joasă va fi în extindere peste estul, sud-estul și parțial sudul țării, iar în Moldova va fi asociată, trecător, cu burniță, în timp ce în rest cerul va fi mai mult degajat. Vântul va avea unele intensificări la munte, la altitudini mari, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h și va sufla în general moderat, ziua, în regiunile estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri în zonele joase se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi normală termic pentru această dată. Cerul va avea unele înnorări în prima parte a zilei și din nou în a doua parte a nopții – când va crește probabilitatea de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar minima de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii noiembrie şi local, în special la deal şi la munte, chiar mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief va fi nebulozitate joasă și local ceață dimineaţa şi noaptea, însă pe spaţii mici persistente în mare parte din interval şi asociate cu burniţă, cu probabilitate mai mare în sudul Olteniei şi al Munteniei şi în depresiunile şi pe văile din Moldova şi Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an; temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…5 grade. La începutul zilei şi noaptea va fi nebulozitate de plafon jos şi vor fi condiţii de ceaţă, iar în orele amiezii cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în special la deal şi la munte, iar în zonele joase de relief valorile termice vor fi mai apropiate de normele perioadei. Cu precădere la începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi nori de plafon jos şi local ceaţă, asociate izolat cu burniţă, izolat persistente. În restul teritoriului şi al timpului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 16 grade, cu valori mai scăzute în zonele cu ceaţă şi nebulozitate persistentă, dar şi mai ridicate la deal, până în jurul a 19 grade, cu precădere în Subcarpaţii de Curbură; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 6 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -5 grade, dar şi mai ridicate în zonele deluroase şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. La începutul zilei şi noaptea vor fi nori de nivel jos şi ceaţă, iar în orele amiezii cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va avea în continuare valori în jurul celor specifice în prima decadă a lunii noiembrie, cu o maximă de 12…14 grade şi o minimă de 2…5 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI În zonele de deal şi munte şi în sud-est, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, iar în restul ţării, în condiţii de nebulozitate în general persistentă şi ceaţă, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În special în a doua parte a intervalului şi cu probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice, pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Când vin ninsorile