PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, exceptând regiunile sudice și sud-estice unde vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. În Bucureşti vremea va fi mai caldă decât în mod normal în acestă perioadă.

22 oct. 2018, 13:28
PROGNOZA METEO. Vreme rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul și centrul țării, unde izolat se vor semnala ploi slabe. Pe crestele montane vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, ușor mai ridicate decât cele normale ale perioadei, vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, ușor mai ridicată decât cea normală pentru această dată, va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, exceptând regiunile sudice și sud-estice unde vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. În vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și munte, ziua cerul va fi parțial noros și va ploua pe arii restrânse, dar spre seară și noaptea nebulozitatea se va accentua și aria ploilor se va extinde, iar cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala pe suprafețe mici. Vântul se va intensifica treptat în partea a doua a intervalului, cu rafale de 55…60 km/h îndeosebi în zonele intracarpatice, iar la munte va sufla tare, rafalele urmând să depășească 80…90 km/h, îndeosebi la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade in nordul extrem si 21 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, mai ridicate decât cele normale ale datei, între 2 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul nopții. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi vântoasă și se va răci față de intervalul anterior, mai accentuat în nordul și centrul țării. Vântul va avea intensificări susținute în toate regiunile, cu viteze mai mari în cursul zilei când local va depăși 55…65 km/h, în special în sud și vest, iar la munte 80…90 km/h. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi ploi temporare pe arii relativ extinse. În zona de munte vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 grade in estul Transilvaniei și in jur de 18 grade in sud-est, iar cele minime între -3 și 7 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi vântoasă, iar valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze mai mari pe parcursul zilei, când va depăși 55…60 km/h. Cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Temperatura maximă va fi în jur de 17 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua să se răcească, devenind ușor mai rece decât în mod normal. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării, unde local și temporar va mai ploua, iar în cea de sud va fi variabil cu înnorări trecătoare și ploi slabe izolate. În zona montană, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, însă slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze în general mai mici decât în ziua precedentă, excepând zona montană înaltă, unde va continua să sufle tare. Regimul termic, mai scăzut decât cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de maxime cuprinse între 6 și 16 grade și minime între -3 și 7 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi, iar ca aspect, în mare parte din țară va fi în general frumoasă, cu cerul variabil mai mult senin în regiunile sudice și de răsărit. În vest, nord și centru, vor fi unele înnorări, dar numai trecător și pe spații mici, vor fi ploi slabe. Vântul va mai prezenta intensificări în zona montană cu viteze mai mari pe creste și în extremitatea de sud-est – în cursul zilei, iar în rest va sufla slab și moderat.Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. La sfârșitul nopții, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi, iar ca aspect va fi predominant frumoasă cu cerul variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17….18 grade, iar cea minimă 3….5 grade. La sfârșitul nopții, vor fi condiții de ceață.

DE SAMBATA PANA LUNI vremea va continua să se încălzească, urmând să devină caldă pentru sfârșitul lunii octombrie, în majoritatea regiunilor. Probabilitatea pentru precipitații, sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în regiunile vestice.