PROGNOZA METEO: Vreme rece şi ninsori la începutul săptămânii

PROGNOZA METEO. Săptămâna începe cu vreme rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros şi la munte, în centrul teritoriului și trecător în dealurile sudice vor cădea ninsori. Noaptea, ninsorile vor cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Şi la Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a nopții vor fi posibile ninsori slabe. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2019, 13:15
PROGNOZA METEO: Vreme rece şi ninsori la începutul săptămânii

La noapte, în cea mai mare parte a țării, înnorările vor persista, iar precipitațiile se vor semnala pe arii relativ extinse; la munte, în nordul și local în centrul țării vor fi ninsori, temporar moderate cantitativ în nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, se vor semnala precipitații mixte în Crișana, sudul Moldovei și al Transilvaniei, mai ales ploi pe alocuri în Muntenia, în timp ce în Dobrogea va ploua. În sud-vestul teritoriului, cerul va deveni variabil, iar precipitații izolate vor fi posibile la începutul intervalului. În zonele joase, cu precădere din sudul țării, local va fi ceață, asociată cu burniță. Pe spații restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane, trecător viscolind sau spulberând zăpada, va sufla moderat în est și sud-est și în general slab în rest. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obișnuite în ultima decadă a lunii ianuarie, se vor încadra între -4 și 3 grade.

BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros, în primele ore ale nopții vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploaie, iar spre dimineață se va forma ceață, în special în zona preorășenească. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât normal în această perioadă din an, se va situa în jurul valorii de 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Valorile termice, în scădere în cea mai mare parte a țării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date; temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova. Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului și trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în zonele joase, cu precădere din sudul țării va fi ceață, asociată cu burniță, în special în primele ore. Pe timpul nopții aria precipitațiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova și în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane și în sud-vest.

BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros, la începutul zilei va fi ceață, asociată trecător cu burniță, în special în zona preorășenească, iar în a doua parte a nopții vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului, în scădere față de intervalul precedent, va avea valori în jurul celor normale ale datei, cu o maximă de 1…2 grade și o minimă de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO MARTI: Vremea va fi în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice și sud-estice acestea vor fi mixte și pe alocuri se va depune polei, iar în restul teritoriului vor fi ninsori, local moderate cantitativ, mai ales în Munții Banatului, vestul Carpaților Meridionali și Moldova, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special din sud-vestul țării, unde va fi viscol. Temperatura aerului va avea variații nesemnificative pe parcursul intervalului, astfel că valorile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 4…6 grade pe litoral, iar în noaptea de marți spre miercuri se vor înregistra între -7 și 5 grade. Pe arii restrânse, trecător, se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă și temporar vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla moderat. Pe parcursul zilei și seara temperatura aerului se va menține în jurul valorii de -1 grad, apoi va crește ușor astfel că miercuri dimineața se vor înregistra 1…2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menține predominant închisă și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile centrale, unde cerul va fi temporar noros, iar precipitațiile pe arii mai restrânse. Îndeosebi în Carpații Meridionali și în dealurile subcarpatice din sud, cantitățile de apă vor fi însemnate. La munte și în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea, sudul Munteniei și al Olteniei va ploua, iar în rest vor cădea precipitații mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul și sud-estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei și 11 în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Izolat se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea se va menține în general închisă. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie mai ales la începutul zilei și din nou noaptea. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi in jur de 4 grade, iar minimă va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare închisă și temporar vor fi precipitații, mixte în zonele de munte și în jumătatea de nord a Moldovei și mai ales sub formă de ploaie și lapoviță în celelalte regiuni. Izolat vor mai fi condiții de polei. Local, îndeosebi în jumătatea de sud cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul, sud-estul țării, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 9 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare închisă și temporar se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura nu va avea variații semnificative, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar minima va fi de 2…3 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA vremea va intra într-un proces de răcire, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Temporar, mai ales în prima jumătate a intervalului vor mai fi precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud-est a teritoriului.