PROGNOZA METEO: Vreme rece şi ploi, la sfârşitul săptămânii. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine rece în toată ţara, cu înnorări și local ploi, dar şi intensificări ale vântului. În zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, cu temperaturi negative în estul Transilvaniei. 

RomaniaTV.net
19 sept. 2019, 13:42
PROGNOZA METEO: Vreme rece şi ploi, la sfârşitul săptămânii. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

PROGNOZA METEO VINERI: Pe parcursul zilei, în nordul și nord-estul țării vremea va fi rece, cu înnorări și local ploi, iar vântul va avea unele intensificări. În restul teritoriului valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele specifice perioadei, cerul va fi variabil și izolat va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în centru și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste. În zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade. Noaptea, vremea va fi rece în majoritatea zonelor, cu minime ce se vor încadra între -1 și 10 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până spre -4 grade, iar cerul va fi mai mult senin. Pe arii restrânse, în special în zona subcarpatică și în depresiuni, va fi brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi răcoroasă, chiar rece noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 5…6 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi răcoroasă, iar dimineața și noaptea rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului în regiunile estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai coborâte în depresiuni, până spre -5… -4 grade. Izolat, mai ales în depresiuni, se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi răcoroasă, rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 5…6 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Valorile termice vor fi în creștere ușoară în toate regiunile, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice datei, ușor mai scăzute dimineața. Cerul va fi mai mult senin ziua, iar noaptea se va înnora treptat în regiunile vestice și nord-vestice, unde va crește probabilitatea ca izolat să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime în general între 0 și 14 grade. Izolat, în cursul nopții, vor fi condiții de ceață, iar în depresiunile din estul Transilvaniei de brumă.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să crească ușor. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare și ploi, local în vest și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice vor continua să crească ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

De marţi valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în majoritatea zonelor.