PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se încălzească, dar din weekend revin frigul şi ploile

PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se încălzească în următoarele zile, ajungând până la 23 - 24 de grade Celsius vineri şi sâmbătă. De duminică, vremea intră într-un proces de răcire şi îşi fac apariţia ploile. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 13:07
PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se încălzească, dar din weekend revin frigul şi ploile

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ȚARĂ
Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil. Se va semnala ceață sau nebulozitate joasă, izolat în prima parte a zilei și local noaptea, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul și centrul teritoriului, pe văi și în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 de grade, posibil mai scăzute în
zonele cu ceață mai persistentă, iar cele minime între -2 și 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jur de -5 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 12…14 grade. Pe arii restrânse în sudul și estul Transilvaniei se va produce brumă.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor, astfel valorile termice diurne se vor situa peste mediile multianule. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde izolat va ploua slab. Îndeosebi în prima parte a zilei și noaptea, local în Oltenia, Transilvania și Moldova și izolat în celelalte regiuni se va semnala ceață. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general,
între 14 și 24 de grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață mai persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai coborâte în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei, spre -2…0 grade, unde vor mai fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI
Vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în majoritatea zonelor, deşi valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară în jumătatea de nord-vest a ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse. Local se vor cumula cantităţi de apă de peste 15 l/mp. În restul teritoriului, dimineaţa pe alocuri va fi ceaţă în zonele joase, iar înnorări temporare şi izolat ploi slabe vor fi mai ales seara şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în Maramureş și 24 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie; temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ
În cea mai mare parte a ţării, valorile termice din orele amiezii vor fi mai scăzute decât cele din ziua precedentă, devenind apropiate de normalul perioadei în majoritatea zonelor, dar menţinându-se încă peste medii în sud-est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în zona subcarpatică din nordul Moldovei şi 20…21 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Minimele termice, cuprinse în general între 7 şi 15 grade, se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice în ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va avea înnorări în toate regiunile, va ploua pe arii mai extinse ziua în vest şi în nord, iar seara şi noaptea cu precădere în sud-vest şi în zonele de deal şi de munte, unde se vor cumula cantităţi de apă local mai însemnate. În restul teritoriului ploile se vor semnala pe alocuri şi vor fi în general slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar temporar şi în regiunile sudice. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie. Temperatura maximă, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă, va fi de 19…20 de grade; minima termică va fi de 12…13 grade (valori cu 7…8 grade peste cele climatologic specifice datei). Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.