PROGNOZA METEO: Weekend-ul vine cu vreme caldă, dar ploile vor cădea în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, fiind aşteptate ploi ce pot avea şi caracter torenţial în unele zone, chiar dacă temperaturile se vor menţine ridicate.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 11:56
PROGNOZA METEO: Weekend-ul vine cu vreme caldă, dar ploile vor cădea în toată ţara

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile nord-vestice unde vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice; în primele ore ale nopții astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici și în sud și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime se vor încadra între 5 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de ceață și 16 grade pe litoral.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când vor mai fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte; în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei cerul va fi înnorat din orele dimineții și va ploua pe arii relativ extinse. Începând cu orele amiezii, înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice vor fi în Crișana și Banat și local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în centrul Transilvaniei și al Moldovei. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă local mai însemnate și izolat va cădea grindină, cu o probabilitate mai mare în sud-vestul și nord-estul teritoriului. În partea de sud și sud-est a țării, vremea va fi caldă, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și în jurul a 28 de grade în Muntenia; minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Citeşte şi Tornadă uriaşă filmată la câţiva kilometri de graniţa cu România. Supercelula a lovit la vecinii bulgari VIDEO

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a țării, la început pe arii mai extinse în vest și în sud, iar seara și noaptea cu precădere în jumătatea de est. Ploile vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă local peste 20 l/mp, în special în sud-est și în zonele montane și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 24 de grade, cu cele mai mari valori in Moldova, iar cele minime între 8 și 16 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări și temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mult mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei în centrul, estul și sud-estul țării, precum și la munte, iar spre seară și noaptea în sud-vest vor fi înnorări și intervale de timp cu averse și descărcări electrice; izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat, după-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice, dar va avea și intensificări de scurtă durată, asociat ploilor. Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale, cu maxime ce se vor încadra între 18 grade in nordul Moldovei și 26 de grade in sudul si vestul Olteniei și minime între 5 și 15 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Instabilitatea vremii se va menține, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menține în general instabilă. Înnorările vor fi temporar mai accentuate și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului îndeosebi în sud-vestul și centrul țării și în zona de munte. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade, iar cele minime între 7 și 14 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA JOI. Vor mai fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai ridicată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.