PROGNOZA METEO. Vremea începe să se încălzească în România. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în perioada următoare în România. Temperaturile maxime vor ajunge la 27 de grade, în timp ce cele minime la 8 grade. În Bucureşti, valorile termine vor fi mult mai ridicate decât în mod normal.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 16:02
PROGNOZA METEO. Vremea începe să se încălzească în România. Cum va fi vremea în Capitală

Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici și pe arii restrânse și în regiunile vestice, sud-vestice și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 9…12 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil și doar spre sfârșitul intervalului, în extremitatea de vest și nord-vest a teritoriului, vor fi înnorări și izolat averse și descărcări electrice. Temporar vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 80…90 km/h în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, iar la viteze mai mici, în general între 45 și 55 km/h, local în vest, nord-vest, est și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 9 și 19 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest, dar și mai scăzute în depresiuni, spre 3 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

În București, vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Duminică, valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei, cu precădere în sud-estul, estul și centrul țării. În Carpații Occidentali și nordul celor Orientali, precum și în regiunile vestice, nordice și parțial în cele centrale, înnorările vor fi temporar accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar cu totul izolat. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 8 și 19 grade. Dimineața și noaptea în zonele joase vor fi condiții de ceață.

În București, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Luni, valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde local vor fi averse și descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Cantitățile de apă pot fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

În București, valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

Marţi, valorile termice vor fi în scădere, mai semnificativă în jumătatea de nord-vest a țării, unde vor fi apropiate de cele normale perioadei, iar în rest se vor menține peste acestea. Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua în cea mai mare parte a teritoriului. Se vor semnala și averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va mai avea intensificări local la munte, cu viteze mai mari pe creste, în est și sud, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

București, valorile termice vor fi în scădere, dar vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE MIERCURI, JOI SI VINERI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale perioadei în jumătatea de nord-vest a țării, unde și probabilitatea de ploaie va fi ridicată. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar condițiile de ploaie vor fi reduse.

În București, valorile termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta, astfel încât vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi redusă