PROGNOZA METEO. Vremea întoarce foaia: temperaturi scăzute şi ploi abundente

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci, iar ploile îşi vor face prezenţa în întreaga ţară.

RomaniaTV.net
02 sept. 2019, 17:09
PROGNOZA METEO. Vremea întoarce foaia: temperaturi scăzute şi ploi abundente

PROGNOZA METEO MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în regiunile vestice și nordice, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată, dar se va menține în mare parte din restul teritoriului călduroasă, chiar caniculară local în sud și în sud-est. Cerul va fi variabil, dar vor fi și intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, după-amiaza în regiunile nordice, nord-estice, precum și în zonele montane și  submontane, iar spre seară și noaptea treptat și în cele nord-vestice, vestice, în centru și izolat în rest. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări, îndeosebi în regiunile vestice, estice și asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, mai ridicate, spre 22…23 de grade, pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caniculară. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximăva fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…20 grade, mai scăzută în zona preorășenesască spre 17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul precedent în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în estul Transilvaniei și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime în general între 8 și 18 grade. În regiunile sudice, estice și centrale, precum și la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în sudul și în estul Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei și local în rest. Pe arii restrânse se vor acumula cantități importante de apă. În celelalte regiuni cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată în zona deluroasă.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maximele se vor situa în general între 21 și 29 de grade, iar minimele între 5 și 16 grade, mai ridicate pe litoral până spre 18 grade. Ziua cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse și descărcări electrice local în Carpații Meridionali, în Munții Banatului, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în restul teritoriului. Noaptea cerul va deveni mai mult senin și pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține apropiată de normalul termic al acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar averse și descărcări electrice se vor semnala, ziua, izolat, mai ales la munte, iar noaptea local în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va încălzi ușor și va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 07.09.2019 ORA 09 – 10.09.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor avea variații în jurul celor normale pentru această dată. Temporar vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice vor avea variații în jurul celor normale pentru această perioadă, iar probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în a doua și în a treia zi a intervalului.