PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caldă. Când vom scăpa de ploi

Vremea se va încălzi ușor, în toate regiunile. Cerul va fi variabil, mai mult senin în est și sud-est, iar manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice vor fi prezente numai izolat.

RomaniaTV.net
20 mai 2018, 12:58
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne caldă. Când vom scăpa de ploi

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 21.05.2018 ORA 09.00 – 22.05.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ

Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei, precum și în zonele montane. Astfel de manifestări vor fi mai frecvente și mai intense după-amiaza și seara. Izolat, vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe spații restrânse, cu precădere în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special, ale Carpaților Meridionali, în sudul Banatului, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 22.05.2018 ORA 09.00 – 23.05.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi ușor, în toate regiunile. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în est și sud-est, iar manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice își vor face apariția cu precădere după-amiaza și seara, local în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și izolat în sud-vest și centru. Izolat, vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și în sudul Banatului, iar trecător și la cote mai reduse în Oltenia, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 23.05.2018 ORA 09.00 – 24.05.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ

Vremea va continua să se încălzească ușor, în toate regiunile. În vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite de descărcări electrice. Izolat, vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, trecător în sudul Banatului, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 24.05.2018 ORA 09.00 – 25.05.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și munte și pe spații mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, temporar în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 25.05.2018 ORA 09.00 – 28.05.2018 ORA 09.00

ÎN ŢARĂ

Temperatura aerului va marca o scădere, în cea mai mare parte a țării. Local și temporar, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

LA BUCUREŞTI

Temperatura aerului va marca o scădere. Temporar, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.