PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă. Vom avea parte de temperaturi ridicate, dar şi de ploi

PROGNOZA METEO. În următoarele zile se anunţă temperaturi normale pentru ultima decadă de iulie, iar ploile încă rămân de interes, mai ales pentru zonele de deal şi de munte.

19 iul. 2014, 14:51
PROGNOZA METEO. Vremea rămâne instabilă. Vom avea parte de temperaturi ridicate, dar şi de ploi

PROGNOZA METEO. Duminica inca se resimte o usoara instabilitate atmosferica, mai ales dupa-amiaza si seara, cand apar din nou înnorări, averse şi descărcări electrice, la nivel local în sudul si sud-estul tarii, la fel si la munte si doar izolat in restul teritoriului. Dar in Moldova, Dobrogea si Bărăgan vantul se arata destul de sprinten pe tot parcursul zilei. Dar la amiaza, dupa soarele generos al diminetii, temperaturile pornesc de la 26 de grade in estul Trasnilvaniei si in nordul Moldovei, insa ating 33 de grade in Campia de Vest.

În Bucureşti, mare parte din ziua de duminica va fi insorita si abia dupa-amiaza si spre seara se aduna nori ce aduc scurte reprize de ploaie, posibil asociate cu tunete si fulgere. Vantul insa nu face excese, iar la pranz termometrele indica aproximativ 31 de grade la umbra.

PROGNOZA METEO. Luni va fi vreme frumoasa in toata tara, cu soare pe saturate si doar cativa nori rataciti dupa-masa peste zona de munte, cel mai probabil prin nordul Carpatilor Orientali, unde cad si cateva ploi rapide de vara. Insa vantul de sud va fi mai alert in Banat si in sudul Crisanei, aduce aici tot mai mult aer cald, asa ca in aceste regiuni, ca si in sudul Olteniei, la amiaza vor fi temperaturi aproape de pragul caniculei, 34 de grade la umbra, pornind de la 28 in nordul Moldovei. Si abia spre dimineata zilei urmatoare un front atmosferic patrunde peste vestul tarii noastre, unde aduce din nou înnorări, averse şi descărcări electrice, la nivel local.

In Capitala saptamana incepe cu o zi deplin insorita, nici un nor nu acopera soarele buna parte din zi, iar la amiaza vor fi aproximativ 32 de grade la umbra, va fi o zi calduroasa si linistita de vara.

PROGNOZA METEO. Marti insa vremea devine instabila si se raceste simtitor in vestul, sud-vestul, centrul şi nordul tarii, ca si la munte, regiuni in care norii grosi de furtuna se aduna tot mai multi si pe arii extinse lasa averse insotite de tunete, fulgere si vijelii. Pe alocuri vor fi cantitati mari de apa si nu vor lipsi caderile de grindina. In resutl tarii insa, raamane vreme frumaosa si calduraoasa, si doar izolat, spre seara si in noaptea urmatoare, apar fenomenele de instabilitate atmosferica. Iar la amiaza temperaturile pornesc de la 25 de grade in vestul atat de incins in ziua precedenta si inca ating 34 de grade, dar de aceasta data in Muntenia.

In Bucuresti se mentine vreme calduroasa cu o maxima termica de aproximativ 33 de grade la amiazq, buna parte din zi se anunta deplin insorita si abia spre seara apar unele innorari, dar conditiile de ploaie raman reduse si nici vantul nu da semne de agitatie.