PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia în următoarele zile. Ce spun meteorologii

PROGNOZA METEO. Vremea se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade.Cerul va fi temporar noros şi sun aşteptate precipitaţii. Sâmbătă, în Bucureşti va ploua trecător, iar vântul va prezenta intensificări pe parcursul nopții.

08 dec. 2017, 16:34
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia în următoarele zile. Ce spun meteorologii

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
08.12.2017 ORA 20 – 09.12.2017 ORA 08

Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, unde local va ploua. În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și masivele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși izolat 60…70 km/h spulberând trecător zăpada, dar la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 6 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
09.12.2017 ORA 08 – 10.12.2017 ORA 08

În vestul, centrul și nordul țării vremea va fi în general închisă și se va răci față de intervalul precedent. Se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, dar cu transformare în lapoviță, iar seara și noaptea, mai ales ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Cantitățile de apă vor cumula izolat peste 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă. În restul teritoriului valorile termice se vor situa peste cele caracteristice acestei perioade, iar cerul va fi variabil, cu înnorări în partea a doua a intervalului când vor fi pe spații restrânse îndeosebi ploi. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale ce vor depăși 70…80 km/h pe creste, unde ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă, dar temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării și în zona litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Dimineața pe arii restrânse va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, urmând astfel a se înregistra o maximă de 11…12 grade și o minimă de 3…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în partea a doua a intervalului, când trecător va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul nopții.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.12.2017 ORA 08 – 11.12.2017 ORA 08

Vremea se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații ziua pe spații relativ restrânse în estul, nord-estul și centrul țării și izolat în rest, iar noaptea local în vest și nord-vest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Crișana, Transilvania și Moldova și mai ales ploi în Dobrogea și Muntenia. Izolat se va forma polei. Vântul va avea temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari în cele sudice, unde vor fi rafale de 55…60 km/h, precum și în zonele montane, în special pe creste, cu rafale ce vor depăși 70 … 80 km/h spulberând zăpada.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI
Vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
11.12.2017 ORA 08 – 12.12.2017 ORA 08

Vremea se va încălzi ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare în nord-vestul, nordul și parțial în centrul țării, unde local se vor semnala precipitații mixte în zona montană și predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul va prezenta intensificări temporare la munte, cu vitezele cele mai mari pe creste, și local în regiunile vestice și de est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în estul Transilvaniei și 11…12 grade în Banat și zona de deal a Crișanei, iar cele minime vor fi cuprinse între -7…-5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7…9 grade în Dealurile de Vest. Spre sfârșitul nopții, în zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.12.2017 ORA 08 – 13.12.2017 ORA 08

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local în vestul și în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească și va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
13.12.2017 ORA 08 – 16.12.2017 ORA 08

Vremea se va menține caldă pentru această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi redusă.

Citeşte şi Temperaturi sub pragul de înghet în mare parte din ţară, inclusiv în Capitală