PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi în următoarele zile. Cerul va fi variabil, dar din orele serii și pe parcursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului. 

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 09:48
PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nord-vestice, dar spre sfârșitul nopții și în cele sud-vestice, unde pe spații mici va ploua slab, iar pe crestele montane aferente mai pot fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiţii de brumă. Pe arii restrânse va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în centru, est și sud.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă de 6…9 grade. Vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, dar din orele serii și pe parcursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat în jumătatea de vest a teritoriului. Mai ales în a doua parte a intervalului va ploua în general moderat cantitativ (izolat peste 15…20 l/mp) în Banat, Crișana și Maramureș și pe spații mici și slab în vestul Olteniei și al Transivaniei. Vântul va avea unele intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi cu viteze mai mici şi în Banat, Crișana și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor situa în general, între 5 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud și est va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi frumoasă și se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jur de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. În vestul şi în nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în rest vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia şi în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 7 și 16 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord-vest şi temporar va ploua pe arii extinse în Maramureş, Transilvania şi în zonele montane şi submontane şi local în Crişana, Oltenia şi Moldova. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi locale seara şi noaptea. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi, cu probabilitatea mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în zona montană înaltă. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când vor fi condiții de averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade. Dimineața şi noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice, în scădere în toată ţara, vor caracteriza o vreme rece pentru această dată în vest, în nord şi în centru şi se vor situa în jurul celor normale în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. În regiunile nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte vor fi înnorări şi pe arii extinse va ploua. În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri, ziua mai ales în sud-est, unde vor fi posibile şi descărcări electrice, apoi şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Izolat, mai ales noaptea, va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în scădere uşoară, astfel că maxima va fi de 20…21 de grade, iar minima de 7…8 grade. Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice vor fi în scădere în toate zonele țării și vor caracteriza în continuare o vreme rece pentru această perioadă în vest, nord și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 16 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. În regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de munte vor fi înnorări şi pe arii relativ extinse va ploua îndeosebi pe parcursul zilei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar ploile se vor semnala izolat. În zona montană, îndeosebi la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Pe parcursul nopții, în depresiuni, se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Valorile termice vor continua să scadă, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 17 de grade, iar minima va fi de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE LUNI PANA JOI

ÎN ȚARĂ: Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere doar la sfârșitul intervalului în regiunile nordice.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor continua să scadă uşor. Trecător va ploua slab.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până pe 25 octombrie


loading...